Un studiu realizat de o echipă de la Universitatea Durham din Marea Britanie a constatat că utilizarea unor etichete de avertizare, similare celor de pe pachetele de ţigări, ar putea avea un impact asupra reducerii consumului de carne.
Parlamentul European, împreună cu unele guverne, pledează pentru o reducere a cantităţii de carne consumată de cetăţeni, dar ideea a stărnit reacţii dure în ultimii ani din partea celor ce consideră că statul nu ar trebui să se implice în stabilirea dietei cetăţenilor.
Consumul prea mare de carne este asociat cu probleme de sănătate, cum ar fi riscul crescut de anumite tipuri de cancer, iar industria cărnii contribuie în sens negativ la schimbările climatice şi la emisiile de gaze cu efect de seră, relatează Euronews.
Etichetele de avertizare grafică similare cu cele de pe pachetele de ţigări ar putea reduce consumul de carne, potrivit unui nou studiu publicat de o echipă de la Universitatea Durham.
Echipa de la Universitatea Durham a testat o serie de etichete de avertizare cu privire la daunele aduse climei, sănătăţii şi la riscul de pandemii. Ei au constatat că toate etichetele au fost eficiente pentru a-i descuraja pe oameni să aleagă mese cu carne.
Toate etichetele de avertizare, care prezentau o imagine grafică alături de text, au redus cu 7% până la 10% selecţia de mese cu carne. Cu toate acestea, participanţii au fost cel mai mult în favoarea etichetelor de avertizare privind clima, pe care le-au considerat, de asemenea, cele mai credibile.
Studiul a fost publicat în revista academică Appetite.