"Dacă Dalai Lama renunţă la independenţă şi recunoaşte că Tibetul este parte inalienabilă a Chinei, ca Taiwanul, atunci uşa noastră este deschisă pentru un dialog cu el", a declarat Wen, într-o conferinţă de presă.
După violenţele de săptămâna trecută din Lhasa, mai mulţi oficiali străini au cerut un dialog între China şi liderul tibetan aflat în exil, unul dintre aceştia fiind secretarul american de Stat Condoleeza Rice.
China, prin intemediul premierului Wen Jiabao, a recunoscut pentru prima dată marţi producerea unor incidente în afara Tibetului, acuzându-l pe Dalai Lama în acest sens.
"Aceste incidente oribile de la Lhasa şi aceste tentative de organizare a aceloraşi incidente în alte regiuni ale Chinei, aceste atacuri din străinătate împotriva misiunilor diplomatice chineze, nu au o legătură cu el?" (Dalai Lama), a declarat el, într-o conferinţă de presă la Beijing.
Manifestaţiile împotriva Chinei produse la Lhasa s-au extins ulterior în alte regiuni, unde trăiesc minorităţi tibetane.