Într-un comunicat de presă dat, marţi, publicităţii, Dâncu a arătat că în 1996 Ion Iliescu a obţinut la alegerile prezidenţiale, în judeţul Cluj, 67.149 de voturi (15,29%), în timp ce în municipiul Cluj-Napoca doar 22.083 de voturi (11%). De asemenea, la alegerile din 2000 actualul preşedinte de onoare al PSD a obţinut 71.129 de voturi (18,3%) în judeţul Cluj şi 24.611 voturi (13,3%) în Cluj-Napoca.
"Apreciem sfatul pe care l-am primit recent de la domnia sa, de aceea am stat cu picioarele în lighean şi cu statisticile în mână şi ne-am uitat la rezultatele obţinute de Ion Iliescu în judeţul nostru, în compeţiile electorale la care a participat. Cifrele prezentate mai sus arată fără echivoc că legitimitatea politică a domnului Ion Iliescu nu s-a creat niciodată în Transilvania, unde a pierdut alegerile. Ne întrebăm în registrul dezbaterii din aceste zile: Ion Iliescu ar fi trebuit dizolvat pentru rezultatele slabe obţinute în aceste competiţii electorale? Iar Nicuşor Constantinescu ar fi fost şi atunci partener la o astfel de decizie?", a mai arătat preşedintele PSD Cluj.
Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, luni, că liderul PSD Cluj Vasile Dâncu nu are forţa morală să-şi recunoască eşecul de la locale, unde a dovedit incapacitate organizatorică şi a precizat că "munca politică de substanţă nu e să stai să sugi din deget şi să emiţi fraze teoretice".
PSD Cluj aşteaptă din partea Consiliului Naţional al partidului o decizie statutară în ceea ce priveşte validarea sau invalidarea deciziei CEx de dizolvare a conducerii, în condiţiile în care social-democraţii clujeni consideră nestatutară hotărârea, a declarat, luni, liderul filialei, Vasile Dâncu.