Olanda ocupă prima poziţie, în vreme ce România, Bulgaria, Letonia, Lituania şi Malta, sunt pe ultimele locuri, fiind surclasate de Marea Britanie. Studiul despre tineri cu vârste de până la 19 ani a fost efectuat de cercetători de la Universitatea York pentru Child Poverty Action Group, folosind în principal date din anul 2006.
Cercetătorii au evaluat ţările în funcţie de 43 de criterii de la mortalitate infantilă, la obezitate, resurse materiale, precum sărăcia şi locuinţele.
Printre criterii s-au numărat şi percepţia tinerilor despre viaţă, şcoală şi relaţiile interumane. Stresul cauzat de activităţile şcolare, spre exemplu, s-a încadrat în studiu în categoria "bunăstare subiectivă".
Potrivit BBC, s-au înregistrat foarte puţine progrese faţă de o cercetare similară realizată de Unicef în urmă cu doi ani. "Poziţia Marii Britanii este influenţată în special de numărul foarte mare de copii din familiile unde părinţii sunt şomeri. Numai în Lituania şi în Polonia s-au înregistrat rezultate mai slabe", potrivit studiului.
Marea Britanie s-a plasat cel mai bine, pe locul al 15-lea, în privinţa relaţiilor dintre copii, inclusiv a uşurinţei cu care comunică cu părinţii şi cu colegii. Referitor la resursele materiale, Marea Britanie s-a clasat pe locul al 24-lea din cele 26 de ţări despre care au fost disponibile informaţii.