David Carradine a fost descoperit spânzurat în debaraua camerei sale de hotel din Bangkok, pe 4 iunie, iar familia sa l-a angajat pe Michael Baden, un medic legist din New York, pentru a efectua o autopsie privată, după cea efectuată de autorităţile thailandeze.
Michael Baden a declarat recent că actorul american nu s-a sinucis, însă detaliile despre această autopsie privată au fost foarte puţine. Baden a declarat că raportul său complet despre modul în care a murit actorul va fi finalizat abia peste o săptămână.
"Cauza morţii a fost asfixierea, imposibilitatea de a respira. Acum încercăm să aflăm cum şi de ce s-a întâmplat astfel", a declarat legistul american.
Autorităţile din Thailanda au efectuat prima autopsie la puţin timp după decesul lui David Carradine, declarând, pe 8 iunie, că vor avea nevoie de o lună pentru a descoperi modul în care actorul a decedat. Un colonel din poliţia thailandeză a declarat pentru Reuters, la începutul investigaţiei, că cea mai probabilă cauză a decesului starului american este asfixierea.
Baden, gazda serialului de televiziune "Autopsy" difuzat de postul HBO, a declarat că frânghiile descoperite pe corpul lui David Carradine l-au ajutat să respingă ipoteza sinuciderii.
"Nu a murit din cauze naturale, dar nici nu a murit cu intenţia de a se sinucide cu acele frânghii. Ne rămâne doar ipoteza unei morţi accidentale", a explicat Michael Baden.
Mass-media a sugerat cÄ actorul american ar fi putut sÄ moarÄ prin autoasfixiere eroticÄ accidentalÄ, dar legistul american nu indicat aceastÄ posibilitate.
Informațiile publicate în presă susţineau că mâinile actorului erau legate la spate, însă Michael Baden a declarat pentru Reuters că mâinile actorului erau deasupra capului său.
Un purtător de cuvânt al fraţilor Carradine a declarat că familia nu doreşte să facă niciun comentariu despre acest raport preliminar al celei de-a doua autopsii.
Michael Baden, care a supravegheat efectuarea celei de-a doua autopsii în Statele Unite, după ce trupul actorului a fost transportat de la Bangkok la Los Angeles, a declarat că aşteaptă mai multe informaţii de la poliţia thailandeză înainte de a respinge şi ipoteza crimei.
Renumitul legist a explicat că doreşte să vadă raportul înregistrărilor utilizării cartelei de acces în camera de hotel în care a murit David Carradine, dar şi al înregistrărilor video ale departamentului de securitate al hotelului, pentru a verifica dacă actorul a fost singur sau însoţit de cineva în cameră în momentul decesului.
David Carradine făcea parte dintr-o venerabilă familie de artişti de la Hollywood, care îi include şi pe tatăl său, actorul John Carradine, şi pe fratele său, Keith Carradine.
Actorul a fost nominalizat de patru ori la premiile Globul de Aur şi o dată la premiile Emmy şi a câştigat un premiu National Board of Review. De asemenea, el a primit şi premiul publicului în cadrul secţiunii Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de Film de la Cannes, pentru rolul său din filmul "Americana" (1983).
David Caradine a mai jucat în filme precum "Crank: Tensiune maximă" (2009), "Kill Bill: Volumul 2" (2004), "Kill Bill: Volumul 1" (2003), "În captivitate" (2001), "Lumina blândă a dimineţii" (2000), "Piraţii Paradisului" (1998), "Furia" (1997), "Kung Fu – Legenda continuă" (1993), "Pasărea pe sârmă" (1990), "Behind Enemy Lines" (1986), "Kung Fu: The Movie / Arta simţurilor" (1986), "Lupul singuratic" (1983), "Gauguin, salbaticul" (1980), "Crimele din Mica Italie" (1973), "Kung Fu" (1972).
De asemenea, Carradine a avut ca pasiune muzica, el înregistrând, de-a lungul carierei sale, peste 60 de piese aparţinând unor genuri muzicale diferite.