Prima pagină » AH1N1 » Armata Moldovei luptă cu ceapă şi usturoi împotriva gripei porcine

Armata Moldovei luptă cu ceapă şi usturoi împotriva gripei porcine

Ofiţerii şi soldaţii din armata Republicii Moldova vor primi suplimentar 25 de grame de ceapă şi 15 grame de usturoi pe zi, în cadrul măsurilor de prevenire a gripei A H1N1 în unităţile militare, unde a fost introdus un regim de supraveghere medicală a personalului, informează BASA-press.
Armata Moldovei luptă cu ceapă şi usturoi împotriva gripei porcine
18 nov. 2009, 11:56, Știri externe

Totodată, forţele moldoveneşti de menţinere a păcii din Zona de securitate au fost vaccinate.

Sergiu Vasiliţa, medic-şef la spitalul Ministerului Apărării, a declarat că majoritatea celor 24 de militari în termen la care a fost depistat virusul gripal A H1N1 au fost externaţi din secţia boli infecţioase şi activează în unităţile militare conform programului de zi al instituţiilor, cu excepţia serviciilor de noapte.

Alexandru Josan, şeful centrului de presă al Ministerului Apărării, a precizat că cei mai mulţi militari infectaţi cu virusul A H1N1 provin din Tabăra Militară nr. 142 şi Institutul Militar al Forţelor Armate.

„Militarii au beneficiat de asistenţa necesară, viaţa lor nefiind pusă în pericol”, a spus Josan.

Ministerul Apărării a anunţat că militarii au primit măşti de protecţie, iar contactele cu persoanele civile au fost reduse la minimum, în scopul prevenirii unor noi cazuri de gripă A H1N1.