„Sper ca rolul nostru în istoria României să fie altul decât al unui organism constituit tot pe 6 martie cu mulţi ani în urmă, de largă concentrare democratică„, a spus râzând Antonescu.
El a ţinut să facă referire la abdicarea regelui Carol al II-lea în 6 septembrie 1940, sugerând că este bucuros că nu este în aceeaşi postură: „Bine că nu 6 septembrie, totuşi”.
„Există câţiva colegi care ne-au anunţat cu jale absenţa la această primă întrunire, datorită faptului că sunt reţinuţi cu probleme care nu suportă amânare. E vorba de domnii Ruşanu, Cornel Popa care sunt la şedinţa Biroului Permanent al Senatului, o şedinţă foarte importantă având în vedere scandalul PDL-Geoană, de colegul nostru Marcel Vela (primarul din Caransebeş) care are astăzi în Consiliul Local discuţia despre buget şi domnul Ilie Bolojan (primarul muncipiului Oradea), de asemenea nevoit să rămână la Oradea datorită prezenţei unor parteneri americani pe care trebuie să-i întâlnească”, a menţionat Crin Antonescu.
El a mai spus că, dacă presa s-a delectat cu „priveliştea şi întruchiparea unităţii, coerenţei şi competenţei” BPC, le mulţumeşte pentru prezenţă ziariştilor, invitându-i astfel să părăsească sala.
La prima şedinţă a noului BPC participă preşedinţii seniori Mircea Ionescu Quintus şi Radu Câmpeanu. Călin Popescu Tăriceanu nu participă la şedinţă.
Noul Birou Politic al PNL s-a reunit, marţi, în prima şedinţă de după Congres, pe ordinea de zi având aprobarea secretarului general în persoana lui Radu Stroe, desemnarea comisiilor de specialitate ale „Guvernului din umbră” şi dezbaterea situaţiei politice interne.