„Conform Constituţiei, preşedintele este parte a puterii executive. Preşedintele şi-a asumat această dimensiune ca parte a puterii executive. Preşedintele poate consulta Guvernul în probleme importante pentru ţară. Aceasta este o problemă foarte importantă şi domnia sa a crezut de cuviinţă că trebuie să-şi asume public acest lucru, iar eu cred că a făcut foarte bine. Asta pentru că, într-adevăr, în această perioadă dificilă în ceea ce înseamnă restructurarea sectorului public (acest lucru vizează toate măsurile pe care noi le luăm în perioada următoare, restructurarea cheltuielilor publice) trebuie o solidaritate a tuturor instituţiilor implicate în acest proces. Vorbim aici despre Preşedinţie, Parlament şi Guvern”, a susţinut Videanu, fiind întrebat de ce preşedintele a fost cel care anunţat măsurile ce urmează a fi aplicate pentru reducerea cheltuielilor bugetare, şi nu premierul Emil Boc.
În acelaşi context, Adriean Videanu a explicat situaţia de la Ministerul Muncii, unde un consilier al ministrului Şeitan a afirmat că acesta din urmă nu cunoştea care sunt deciziile ce urmează a fi anunţate de către preşedintele Traian Băsescu.
„Ministrul Şeitan (n. r. – Mihai Şeitan, ministrul Muncii) ştia. A fost o comunicare a unui consilier care a şi fost dat afară. L-a luat gura pe dinainte, cum se spune”, a mai spus Videanu.
Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a demis-o, vineri, pe Loredana Manolache, consilierul său personal, pentru că a exprimat public „păreri personale”, care nu reprezentau punctul de vedere al instituţiei, după ce aceasta a spus că şeful său nu ştia despre anunţul lui Băsescu privind reducerea pensiilor.
Loredana Manolache a declarat joi, pentru Gândul, că ministrul Muncii, Mihai Şeitan, nu ştia despre anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind reducerea cu 15 la sută a pensiilor, precizând că în discuţiile cu FMI la care a participat şi Şeitan „nu a fost deloc vorba de aşa ceva”.