Prima pagină » Economic » De ce se scumpeşte mâncarea. Cum scot profituri grase „băieţii flămânzi”

De ce se scumpeşte mâncarea. Cum scot profituri grase „băieţii flămânzi”

Industria alimentară recunoaşte cu jumătate de gură că "mai există şi majorări". "Vinovaţii" ar fi însă "băieţii flămânzi" din industrie, respectiv intermediarii dintre producători, procesatori şi marile reţele comerciale şi evazioniştii.
De ce se scumpeşte mâncarea. Cum scot profituri grase „băieţii flămânzi”

În primele nouă luni din 2010 mâncarea s-a scumpit, în medie, cu 6,25%, în ciuda faptului că un consum mai mic, datorat scăderilor salariale şi şomajului, ar fi trebuit să ducă la scăderea preţurilor la raft. Întrebaţi de gândul cine a scumpit mâncarea şi de ce, reprezentanţii industriei alimentare, fie că este vorba despre producători, procesatori sau marile reţele comerciale, susţin că nu ei, sau, dacă au efectuat totuşi majorări, se „apără” spunând că şi ei trebuie să dea mai mult, pe materia primă, pe energie electrică, gaze sau pe transport.

Citeşte mai multe despre scumpirea alimentelor pe www.gandul.info.