Astfel, în primele zece luni, cele mai puternice creşteri au fost înregistrate de Land Rover (25,9%), Nissan (12,7%) şi Volvo (11,9%), iar în octombrie de Mitsubishi (43,2%), Alfa Romeo (11,4%), dar şi de BMW (6%).
Dacia a avut anul trecut cea mai abruptă creştere a înmatriculărilor în Europa, de 29%, beneficiind semnificativ de pe urma programelor de reînnoire a parcului auto derulate în Germania, Franţa şi alte ţări din UE.
Vânzările au încetinit brusc după încheierea subvenţiilor guvernamentale.
Dacia a avut o performanţă mai bună decât grupul Renault în procente, atât în octombrie, cât şi în primele zece luni. Astfel, potrivit raportului citat, înmatriculările de autoturisme Renault au scăzut cu 17,9% în octombrie, respectiv au crescut cu 7% la zece luni. Totuşi, ca volum, marca Renault rămâne cea mai importantă din portofoliul grupului, cu înregistrări de 953.139 de maşini noi pentru pasageri în perioada ianuarie-octombrie.
Renault este al treilea mare constructor auto european după înregistrările din primele zece luni, de 1,167 milioane de automobile, după Volkswagen (2,4 milioane) şi PSA Peugeot Citroen (1,52 milioane).