Preşedintele a fost întrebat dacă va cere demisia consilierului Gătej, el răspunzând că nu ştie despre ce e vorba.
Băsescu a menţionat că a fost în întâlniri cu ambasadori şi cu reprezentanţi Kazmunai.
Ulterior, un ziarist i-a relatat preşedintelui informaţiile potrivit cărora consilierul prezidenţial Alexandra Gătej a fost recrutată de Securitate în septembrie 1989, pentru eventuale misiuni de contrainformaţii în sectoarele economice, însă nu a dat nicio informare ofiţerilor, astfel că CNSAS a decis că nu poate fi considerată colaborator.
Întrebat, în aceste condiţii, dacă este de părere că există o problemă cu Gătej, Băsescu a răspuns că nu doreşte să se pronunţe, menţionând că vrea să se documenteze şi să discute cu aceasta.
„Vreau să vorbesc cu dânsa”, a spus Băsescu.
Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej susţine că decizia CNSAS privind necolaborarea sa cu Securitatea este foarte clară, ea precizând că nu are ce să-şi reproşeze profesional sau uman.
Consilierul prezidenţial Alexandra Gătej a fost recrutată de Securitate în septembrie 1989, pentru eventuale misiuni de contrainformaţii în sectoarele economice, însă nu a dat nicio informare ofiţerilor, astfel că CNSAS a decis că nu poate fi considerată colaborator.
Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a emis pe numele Alexandrei Gătej o adeverinţă care atestă că aceasta nu a avut calitatea de lucrător sau colaborator.
Documentul, emis în 12 noiembrie 2010, conţine însă o referire la faptul că Alexandra Gătej a fost recrutată de Securitate în 14 septembrie 1989, sub numele conspirativ „Florina”. Ea urma să activeze, conform documentului CNSAS, „pe linie de contrainformaţii în sectoarele economice”.
„Direcţia de specialitate (a CNSAS, n.r.) nu a identificat documente care să conţină informaţii transmise Securităţii de către doamna Gătej Corina Alexandra”, se arată în adeverinţa CNSAS.
În document, Alexandra Corina Gătej apare cu numele vechi, Dăncăneţ.