Într-un comunicat de marţi, reprezentanţii IPP afirmă că greşelile forţelor speciale „s-au transformat în fapt curent”.
„Ultimul exemplu este cel de astăzi, 1 februarie 2011, când poliţiştii au intrat în forţă, la ora 6.00 dimineaţă, în casa lui M.Ş. care locuieşte împreună cu soţia şi cei doi copii, în comuna Pantelimon, la o altă adresă decât cea unde se presupunea că s-ar fi aflat persoana căutată. Membrii familiei peste care forţele de ordine au intrat «din greşeală» au fost ameninţaţi cu arma la ceafă, în condiţiile în care chiar persoana căutată era o femeie bănuită pentru fals şi nicidecum pentru o infracţiune violentă, sau despre care existau indicii că s-ar fi opus eventual violent reţinerii”, se precizează în comunicatul IPP.
În acest context, IPP solicită public ministrului de Interne Traian Igaş să ofere explicaţii pentru aceste greşeli despre care ONG-ul afirmă că „tind să devină o obişnuinţă”, dar şi pentru violenţa „fără sens” manifestată de obicei de „funcţionarii publici” din MAI.
„În concret, solicităm domnului Igaş ca MAI să precizeze cum a fost posibil incidentul de astăzi, dacă poliţiştii şi-au cerut scuze pentru eroarea comisă, cine sunt persoanele vinovate de această eroare, în ce măsură aceste erori sunt consemnate în dosarele profesionale ale acestor vajnici luptători”, conchid reprezentanţii IPP, afirmând că vor interpreta lipsa unei reacţii ferme împotriva unor astfel de incidente ca pe o „acţiune de încurajare a acestora”.