Faţă de anul trecut în Franţa, numărul celor intraţi în comunitatea virtuală s-a dublat.
MOTIVAŢIILE VÂRSTNICILOR: menţinerea legăturilor cu nepoţii lor, reluarea prieteniilor cu vechi cunoştinţe şi regăsirea unor foste iubiri din tinereţe. Unii septuagenari folosesc Facebook-ul ca un remediu împotriva singurătăţii, fiind dispuşi să se înveţe din mers cum să se descurce într-o reţea de socializare. Publicaţia franceză a primit foarte multe mesaje de la sexagenari şi septuagenari care s-au declarat „pro” sau „contra” Facebook-ului.
Iată cum şi-au motivat câţiva repondenţi aderarea lor la Facebook
* A ales Facebook-ul pentru a întâlni oameni care au aceleaşi pasiuni, aflând despre existenţa site-ului de la nepoţi. „Împreună cu soţia, am intrat în contact cu partenerii noştri de bridge, dar şi cu persoane noi, pasionate de teatru sau operă” , a scris Bertrand pentru Le Monde.
* L-a înscris fiul şi a păstrat contul din respect pentru acesta. Jean-Jacques, profesor în ştiinţele comunicării timp de peste 20 de ani, s-a văzut în faţa faptului împlinit. Mai mult, după semnalarea existenţei lui şi-n comunitatea virtuală, el a fost bombardat de cereri de prietenie de la foşti studenţi şi colegi de catedră. „Am oroare de logo-uri, quizz-uri şi alte fantezii de genul ăsta care se schimbă între membri şi pe care le găsesc inutile”, a declarat acesta.
Citeşte mai multe despre francezii de peste 65 de ani care au un cont de Facebook pe www.gandul.info.