Cercetările anterioare sugerează că laptele de măgăriţă, bogat în proteine, este o bună alternativă pentru laptele de vacă pentru persoanele cu alergii, scrie dailymail.co.uk.
Recent, oamenii de ştiinţă italieni au făcut o comparaţie între laptele de vacă şi cel de măgăriţă. Aceştia au hrănit cobai cu ambele tipuri de lapte, iar rezultatele studiului au demonstrat că animalele hrănite cu lapte de măgăriţă s-au îngrăşat mai puţin decât cele hrănite cu lapte de vacă.
Cobaii hrăniţi cu lapte de măgăriţă aveau, de asemenea, niveluri mai scăzute de grăsimi care pot dăuna arterelor şi inimii, iar energia acestora era mai mare.
În concluzie, consumul de lapte de măgăriţă ar trebui încurajat, au afirmat cercetătorii în cadrul Congresului Internaţional al Obezităţii ce a avut loc la Istanbul.
Laptele de măgăriţă a fost folosit încă din vremurile străvechi. Hipocrate, părintele medicinei, a recomandat laptele de măgăriţă pentru orice afecţiune, de la muşcăturile de şarpe până la sângerările din nas.
Se spune că Poppaea Sabina, cea de-a doua soţie a împăratului Nero, îşi spăla faţa cu lapte de măgăriţă de şapte ori pe zi şi cerea să fie însoţită în călătorii de turme de măgari.
O măgăriţă produce mai puţin de un litru de lapte pe zi, în timp ce o vacă poate produce de până la zece ori mai mult. Probabil de aceea legenda spune că era nevoie de 700 de măgăriţe pentru a da cantitatea de lapte necesară băii zilnice a Cleopatrei.