Copilul, în vârstă de doi ani, va fi supus hemodializei pentru epurarea sângelui. El se află în secţia de reanimare, unde necesită îngrijiri „dificile şi atente”, a declarat profesorul Stéphane Leteurtre, de la spitalul din Lille, în cadrul unei întâlniri cu presa, reiterând că starea sa de sănătate este „îngrijorătoare”.
Copilul, a subliniat medicul, a dezvoltat „simptome obişnuite” de infecţie dar cu „particularitatea prezenţei unei afecţiuni neurologice”, care a generat „probleme de conştienţă”.
Starea celorlalţi şase pacienţi originari din diferite oraşe din nordul Franţei, cu vârste cuprinse între 18 luni şi opt ani, este „stabilă”, potrivit medicului Michel Foulard, şeful serviciului de nefrologie pediatrică din spital, care intenţionează să îi externeze pe doi dintre ei „la începutul săptămânii viitoare”.
Copiii spitalizaţi suferă de „diaree cu sânge” după ce au consumat hamburgeri marca „Steak Country” vânduţi de magazinele Lidl.
În afară de aceşti şapte copii, alte două cazuri de infectare fac „obiectul unor investigaţii pentru a afla dacă acestea au legătură cu aceeaşi bacterie” E.coli, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Xavier Bertrand, în cadrul unei conferinţe de presă la Lille.
Este vorba despre un „tânăr adult” şi un „copil în vârstă de aproximativ zece ani”, care locuiesc tot în nordul Franţei, a precizat profesorul Leteurtre.
Rezultatele analizelor eşantioanelor de hamburger suspecte vor fi cunoscute cel mai târziu luni, potrivit laboratorului cu sediul la Lyon, care a primit loturile în cursul dimineţii.
„Este vorba despre a verifica dacă alimentul suspectat este contaminat, apoi de a determina tulpina”, a precizat Estelle Loukiadis, care conduce laboratorul dependent de Ministerul Agriculturii, subliniind că „odată originea contaminării cunoscută, se impun măsuri de gestionare şi prevenire”.