Prima echipă iraniană de supraveghere a Internetului este de acum operaţională la Teheran, celelalte secţii de poliţie din ţară vor fi dotate cu propriile unităţi până la sfârşitul anului iranian (21 martie), potrivit aceleiaşi surse citate de agenţia Irna.
Poliţia informatică va contracara grupurile antirevoluţionare sau disidente care s-au folosit de reţelele sociale de pe Internet în 2009 pentru a lansa manifestaţii împotriva realegerii contestate a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad în iunie 2009, a adăugat Ahmadi Moghaddam.
„Prin aceste reţele sociale în ţara noastră, grupurile antirevoluţionare şi disidente s-au găsit, au stabilit contacte cu ţările străine şi au declanşat revolte”, a continuat Ahmadi Moghaddam, referindu-se la protestele din 2009.
Rezultatul scrutinului, umbrit de fraude masive, potrivit opoziţiei, a generat manifestaţii în toată ţara, reprimate sever de puterea care a arestat mii de persoane şi a condamnat câteva sute.
Susţinătorii opoziţiei au folosit Internetul şi reţelele sociale, în special Facebook şi Twitter, pentru a face schimb de informaţii şi a-şi coordona protestele.
Guvernul a restricţionat accesul la Internet în acea perioadă.