Prima pagină » Politic » Boc: Greva parlamentară a opoziţiei este imatură şi iresponsabilă. Se comportă ca la grădiniţă

Boc: Greva parlamentară a opoziţiei este imatură şi iresponsabilă. Se comportă ca la grădiniţă

Decizia opoziţiei de a declanşa greva parlamentară este imatură şi iresponsabilă, politicienii opoziţiei având datoria să îşi exercite meseria pentru care sunt plătiţi, nu să se comporte ca la grădiniţă, luându-şi jucăriile şi plecând acasă supăraţi, a declarat, luni, liderul PDL, premierul Emil Boc
Boc: Greva parlamentară a opoziţiei este imatură şi iresponsabilă. Se comportă ca la grădiniţă
Liliana Micu
30 ian. 2012, 22:46, Politic

Acastă decizie este imatură şi iresponsabilă. Când ai o slujbă pentru care eşti plătit, trebuie să îţi faci datoria. Nu e ca la grădiniţă, eşti supărat, îţi iei jucăriile şi pleci acasă. Este un demers lipsit de consistenţă„, a spus Boc, la TVR.

El a arătat că, în democraţie, politicienii trebuie să asigure o competiţie de idei şi să prezinte cu toţii soluţii pentru locuri de muncă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că USL va intra în grevă parlamentară până la alegeri, arătând că opoziţia a ajuns la un acord în ceea ce priveşte retragerea parlamentarilor PSD, PNL şi PC din activităţile uzuale ale Legislativului, ca măsură de protest la adresa puterii.

Antonescu a spus că toţi parlamentarii celor trei partide din opoziţie, fără excepţie, se vor retrage din „activitatea uzuală” a Parlamentului în toate formele.

El a precizat că senatorii şi deputaţii PSD, PNL şi PC îşi vor păstra „mandatul şi dreptul de vot” pe care să le activeze „în situaţii de maximă importanţă”.

Antonescu a menţionat că astfel de situaţii sunt legate de „chestiuni care pot să ofere soluţii crizei politice”, referindu-se la decizii, hotărâri sau legi privitoare la alegerile parlamentare anticipate, moţiune de cenzură, suspendarea actualului preşedinte, modificarea legislaţiei electorale.

El a precizat că durata acestui protest este „până la alegeri”, anticipate sau nu, ori până la momentul în care s-ar putea ajunge la un acord oficial putere-opoziţiei în vederea alegerilor anticipate, acord care ar trebui transpus în realitate printr-un vot în Parlament.