Olosz apreciază, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că schimbarea nu trebuie să producă probleme în UDMR, chiar dacă vorbeşte despre o schimbare de esenţă, despre una care nu trebuie să se rezume la o direcţie politică. În opinia candidatului la preşedinţia UDMR, este nevoie de o nouă abordare care să conducă la lărgirea susţinerii sociale a Uniunii.
Prin programul său politic, deputatul Olosz Gergely propune o nouă politică economică şi socială prin care să fie create noi locuri de muncă şi prin care să se asigure prosperitatea comunităţilor maghiare din România. Candidatul la preşedinţia UDMR doreşte de asemenea ca Uniunea să devină şi mai reprezentativă, să reprezinte interesele tuturor maghiarilor din România şi să le garanteze acestora accesul la dubla cetăţenie, se mai arată în comunicat.
Conform sursei citate, Olosz Gergely, va avea, până la Congresul UDMR, care se va desfăşura peste două săptămâni la Oradea, o serie de întâlniri cu politicieni importanţi din România şi din străinătate pentru a se asigura de sprijin în îndeplinirea obiectivelor pe care şi le-a asumat prin programul său politic.
Doi dintre candidaţii la şefia UDMR, Eckstein Kovacs Peter şi Olosz Gergely, au cerut, sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali, ca de organizarea Congresului UDMR să nu se mai ocupe vicepreşedintele executiv al formaţiunii, Kovacs Peter, susţinând că acesta nu este echidistant.
Congresul UDMR se va desfăşura în 26-27 februarie la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, după ce actualul preşedinte, vicepremierul Marko Bela, a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat. Candidaţii înscrişi în cursă sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi Eckstein Kovacs-Peter şi liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely.