„Faptele s-au produs în noaptea de 10 spre 11 februarie. Locotenentul Maxim Galkin, şef al grupului torpilelor de pe submarinul Ghepard, s-a spânzurat în cabina sa. Ofiţerul nu a lăsat niciun bilet care să explice gestul său, iar o anchetă a fost demarată”. a declarat Alexandr Kuratov, purtător de cuvânt al Flotei de nord.
Conform agenţiilor ruse de presă, un incendiu a avut loc la 14 ianuarie la bordul submarinului nucleat Ghepard. Această informaţie a fost dezminţită de militari, conform cărora a existat un incendiu minor stins rapid.
La 29 decembrie, un incendiu a izbucnit la bordul altui submarin nuclear rus, K-84 Ekaterinburg, care se afla în docurile din regiunea Murmansk pentru reparaţii.
Focul a distrus coca exterioară a submarinului timp de aproape 24 de ore înainte de a fi stins.
Autorităţile militare afirmaseră că nu a existat niciun pericol, armele nucleare ale navei neaflându-se la bord.
Însă, conform săptămânalului Vlast apărut luni care citează surse militare armele nucleare se aflau la bord, pe lângă reactoarele de propulsie, ceea ce ar fi plasat Rusia în pragul unei catastrofe comparabile cu cea de la Cernobâl.
Marina rusă a cunoscut mai multe accidente în ultimii ani la bordul submarinelor sale, după naufragiul din 2000 în marea Barents (nord-vest) al submarinului nuclear Kursk, unde cei 118 membri ai echipajului au murit deoarece nu au fost salvaţi la timp.