„Nu se poate accepta o lege de asemenea importanţă băgată pe gât atunci când vrea şi cum vrea domnul Emil Boc (…), asta lăsând la o parte caraghioslâcul că, pe fond, această veche formă aparţine domnului Marian Sârbu în ediţie PSD-istă şi este acum modificată straşnic de domnul Marian Sârbu în ediţie UNPR-istă”, a spus Antonescu.
El a arătat că PNL atacă intenţia angajării răspunderii Guvernului pe modificările la Codul Muncii din două direcţii, nefiind de acord cu eludarea dezbaterii parlamentare, dar nici cu elemente de conţinut care modifică acest cod.
„Pentru a nu ştiu câta oară, Guvernul acesta, zis al României, Guvernul lui Băsescu de fapt, decide prin angajarea răspunderii, evitând dezbaterea în Parlament, cum a evitat şi dezbaterea publică şi dialogul social într-o temă de interes major. În sensul acesta, procedural, nu avem cum să fim de acord, nu avem cum să nu atacăm cu o moţiune de cenzură”, a spus Antonescu.
El a precizat că PNL este de acord că actualul Cod al Muncii trebuia schimbat, întrucât, în multe privinţe era dezechilibrat şi dezavantaja şi obstrucţiona în mare măsură angajatorul.
Antonescu a mai spus că moţiunea de cenzură, precum şi iniţiativa legislativă de modificare a Codului Muncii agreată şi convenită împreună cu sindicatele şi patronatele vor avea la bază numitorul comun sau consensul pe care acestea l-au găsit.
Liderul PNL a mai arătat că la moţiunea de cenzură vor lucra, din partea liberalilor, Mariana Câmpeanu şi Victor Paul Dobre.
Proiectul de modificare a Codului Muncii, care a fost aprobat miercuri dimineaţă de Guvern, a fost trimis Parlamentului, în vederea angajării răspunderii.
Copreşedintele USL Crin Antonescu a declarat, luni, că PNL, PC şi PSD au luat decizia iniţierii moţiunii de cenzură după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru noul Cod al Muncii.