Prima pagină » Politic » Parlamentarii puterii s-ar putea abţine la vot la eventuala moţiune de cenzură pe Codul Muncii

Parlamentarii puterii s-ar putea abţine la vot la eventuala moţiune de cenzură pe Codul Muncii

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că parlamentarii din coaliţia guvernamentală s-ar putea abţine de la vot în cazul în care opoziţia va depune moţiune de cenzură pe Codul Muncii, el precizând că decizia aparţine coaliţiei şi grupului PDL.
02 mart. 2011, 16:24, Politic

Întrebat dacă este luată în calcul varianta de a evita votul la moţiunea de cenzură pe Codul Muncii, anunţată deja de opoziţie, Toader a precizat că, probabil, parlamentarii din arcul guvernamental vor proceda la fel ca reprezentanţii PSD şi PNL în cazul Păsat, abţinându-se.

„Cred că o să luăm aceeaşi măsură pe care au aplicat-o PSD şi PNL când au spus «băgaţi-l voi în puşcărie pe Păsat şi spălaţi-vă singuri cu problema asta» şi când peste tot au declarat «nu ne interesează, nu ne interpunem în faţa Justiţiei», dar au stat deoparte şi s-au interpus categoric”, a spus Toader.

El a arătat că decizia aparţine coaliţiei.

„Deci, noi probabil că vom preceda aşa. Dar e o decizie care aparţine pe de o parte coaliţiei şi grupului. Eu nu pot să definesc poziţia noastră de acuma. Orice este posibil, dar azi nu pot să vă dau o soluţie”, a spus Toader.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii marţi, 8 martie, la ora 10.00, iar parlamentarii pot depune amendamente până vineri, la ora 20.00.

Opoziţia şi-a anunţa intenţia de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după angajarea răspunderii.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.