„Patriciu susţine Codul Muncii într-un fel temeinic. Este opinia domniei sale ca om de afaceri, ca editorialist, ca om preocupat de aceste lucruri. Nu am eu a o cenzura”, a spus Antonescu, care a arătat că responsabilitatea politică a PNL este cu totul alta decât ce a unui editorialist, patron de presă sau întreprinzător.
Antonescu a admis că există şi prevederi binevenite în Codul Muncii, dar a subliniat că PNL, din punct de vedere politic, judecă în primul rând procedura de angajare a răspunderii. „Eu cred că, chiar şi domnul Patriciu, încântat de Cod, a spus bine când a spus că ar fi bine Codul să treacă şi să cadă Guvernul. Asta spune domnul Patricu ca patron. Ca om politic, fie şi liberal, eu spun că şi lucrurile bune nu pot trece oricum, lăsând la o parte faptul că, dacă ceva e bun în acest Cod al Muncii, aşa cum recunoaşte şi domnul Patriciu, nu e meritul PDL sau al donului Boc, ci al altor instituţii, Consiliul Investitorilor Străini şi alţii”, a spus Antonescu.
Omul de afaceri Dinu Patriciu a arătat, recent, într-un editorial că a fost sunat de ministrul Muncii, Ioan Botiş, care i-a cerut părerea despre proiectul de Cod al Muncii.
Patriciu a mai afirmat că ar fi bine ca legea să fie adoptată, iar Guvernul să cadă.
Moţiunea de cenzură intitulată „Codul Boc – salarii mici, şomaj mare, firme falimentate”, semnată de 210 parlamentari USL, a fost citită, miercuri, în Parlament.
Dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură vor avea loc în 16 martie, începând cu ora 15.00. Votul la moţiunea de cenzură este secret cu bile.
Premierul Emil Boc a venit, marţi, în faţa Parlamentului, pentru a angaja răspunderea Guvernului asupra proiectului noului Cod al muncii.