Potrivit lui Dinescu, Colegiul CNSAS a analizat, în şedinţa de marţi, cazul Episcopului de Argeş, Calinic Argatu. Acesta a primit o colaborare cu poliţia politică comunistă pe care are dreptul să o conteste.
În afară de acesta, alţi 23 de ierarhi, mai mult sau mai puţin cunoscuţi, au primit în şedinţa de marţi decizii de necolaborare cu poliţia politică, fie pentru că numele lor nu se găseau sub nicio formă în arhiva pe care Colegiul o are la dispoziţie, fie pentru că se aflau în aceeaşi situaţie cu Patriarhul Daniel şi Arhiepiscopul Robu, în sensul că numele lor apar pe o listă de titulari de dosare distruse, însă în afară de aceasta nu există nicio altă menţiune în legătură cu ei.
Dinescu a mai declarat că unele dintre cazurile preoţilor care au avut nume conspirative vor fi dezbătute în şedinţele viitoare ale Colegiului, în privinţa lor nefiind luată nicio decizie. "Fie nu s-a discutat despre aceştia, nu au fost pe ordinea de zi, fie s-a supus la vot însă nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi luată o decizie, din cauza abţinerilor. Urmează deci să mai avem cazuri de înalţi ierarhi pe ordinea de zi a CNSAS", a adăugat Dinescu.
Colegiul CNSAS a dat, marţi, verdict de necolaborare cu poliţia politică pentru Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a anunţat Mircea Dinescu, membru în Colegiu.