Astfel, totalul de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 5,8%, la 81.000 capete, respectiv cu 17,2%, la 11.583 tone, se arată în comunicatul INS.
Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au rămas constante, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 0,3%.
La porcine, numărul total de sacrificări şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 11,9%, la 318.000 capete, respectiv cu 14,8%, la 24.248 tone. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate s-au redus cu 2,6%, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 4,2%.
Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut în mai, faţă de aceeaşi lună din 2010, cu 33,9%, la 601.000 capete, respectiv cu 44,4%, la 7.056 tone. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut de 2,2 ori la numărul de capete sacrificate şi de 1,9 ori la greutatea în carcasă.
Pentru păsări, totalul sacrificărilor şi greutatea în carcasă s-au majorat cu 24,6%, 19,8 milioane capete, respectiv cu 22,9%, la 30.501 tone. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat scăderi atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 13,0%, respectiv cu 14,5%.
Faţă de aprilie, în mai, au scăzut tăierile la porcine şi ovine şi caprine, iar la bovine şi păsări au crescut. Greutatea lor în carcasă a scăzut la bovine, porcine şi ovine şi caprine, iar la păsări a crescut.
Numărul total de bovine sacrificate a crescut cu 2,5%, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 8,1%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 22,2%, respectiv cu 31,6%. În luna mai 2011, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 13,6% din totalul sacrificărilor de bovine.
Pentru porcine, totalul sacrificărilor din mai şi greutatea lor în carcasă au scăzut faţă de aprilie cu 20,1%, respectiv cu 28,6%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate a reprezentat 81,8% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,5%, respectiv cu 9,4%.
Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut de 6,6 ori, respectiv de 4,4 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care deţin o pondere de 2,2% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine, au scăzut atât numeric, cât şi la greutatea în carcasă, de 10,9 ori, respectiv de 8,5 ori.
La păsări, numărul total de sacrificări şi greutatea în carcasă au crescut cu 20,9%, respectiv cu 23,7%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 81,5% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea lor în carcasă cu 9,4%, respectiv cu 10,8%.