Liderii PSD şi PC Sibiu sunt de acord cu formarea unei alianţe

Liderii PSD şi PC Sibiu, Ioan Cindrea şi Iosif Moldovan, s-au declarat, marţi, de acord cu formarea unei alianţe între cele două partide, conducerea conservatorilor sibieni fiind de părere că o colaborare ar ajuta partide să acceadă mai uşor în Parlament.

Urmărește
8 afișări

Preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că este de acord cu alianţa cu PC, mai ales dacă se va realiza "în folosul ţării".

"Nu am apucat să mă uit încă pe agenda Consiliului Naţional de mâine (miercuri - n.r.), însă dacă se va pune problema unei alianţe, sunt de acord şi probabil voi da un vot favorabil. Ca formaţiune politică deschisă la colaborare, nu văd de ce nu am face o deschidere în acest sens, mai ales dacă este în folosul ţării”, a declarat Ioan Cindrea.

La rândul său, liderul PC Sibiu, Iosif Moldovan, a spus că este de acord cu alianţa cu PSD pentru alegerile generale.

"Pentru alegerile generale sunt de acord cu o astfel de alianţă. O alianţă bine fundamentată aduce un plus de consistenţă şi există şanse mai bune de a accede în Parlament. O astfel de alianţă dă o mai bună coerenţă şi cred că este un lucru bun", a spus Iosif Moldovan.

Consiliul Naţional al PC a decis, marţi, să continue negocierile cu PSD în vederea încheierea unei alianţe cu acest partid la alegerile parlamentare din toamnă, la vot înregistrându-se doar patru abţineri, a declarat preşedintele PC Daniela Popa.

Popa a precizat, după şedinţa Consiliului Naţional al partidului, că i-a informat pe membrii Consiliului că, după alegerile locale, se vor configura pentru toamnă două blocuri politice, pe de o parte PDL, iar pe de altă parte PSD, PNL, iar alt partid care s-ar situa în afara acestora ar dispărea.

În aceste condiţii, s-ar impune realizarea unei alianţe astfel încât PC să poată să-şi pună în aplicare proiectele legislative pe care le are în beneficiul cetăţenilor, a adăugat Daniela Popa.

Ea a spus că a avut discuţii şi negocieri cu PNL şi cu PSD, dar cu PSD egocierile sunt mai avansate.

Purtătorul de cuvânt interimar al PSD, Marius Lazăr, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că PSD va decide, miercuri, la Consiliul Naţional, asupra unei eventuale alianţe cu PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici