ALEGERI LOCALE 2020. Rezultate EXIT-POLL alegeri locale 2020 Cluj. Rezultatele preliminare îl dau pe Emil Boc câştigător

  • ALEGERI LOCALE 2020. Rezultatul exit-poll-ului realizat de CURS-AVANGARDE, publicat de Mediafax.
  • Agenţia MEDIAFAX prezintă, la ora 21.00, primele exit poll-uri, realizate de institutele de sondare CURS-AVANGARDE, după votul de astăzi, din cadrul alegerilor locale.
  • .
Urmărește
14472 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2020. Rezultate EXIT-POLL alegeri locale 2020 Cluj. Rezultatele preliminare îl dau pe Emil Boc câştigător

ALEGERI LOCALE 2020. Rezultate EXIT-POLL alegeri locale 2020 Cluj. Primele rezultate la vot

Potrivit primelor rezultate parţiale, Emil Boc a strâns peste 50%. Următorul clasat a fost reprezentantul USR Plus, Emanuel Ungureanu , pentru care au votat peste 38% dintre cetăţenii clujeni.

Agenţia MEDIAFAX va prezenta, la ora 21.00, primele exit poll-uri, realizate de institutele de sondare CURS-AVANGARDE, după votul de astăzi, din cadrul alegerilor locale din Cluj.

MEDIAFAX va prezenta, la ora 21.00, primele exit poll-uri după votul de astăzi, din cadrul alegerilor locale 2020. Exit-poll-urile sunt realizate de institutele de sondare CURS şi AVANGARDE, cele care au realizat şi sondajele la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Duminică, 26 septembrie, are loc „bătălia” de la locale pentru care s-au pregătit atât candidaţii, cât şi persoanele cu drept de vot din România şi diaspora. Trecând peste obstacolele ridicate de epidemia de coronavirus, românii s-au echipat cu măşti, s-au dezinfectat şi s-au prezentat cu buletinul în mână la secţiile de votare. Regulile nu ar trebui să le dea prea mari bătăi de cap alegătorilor, dar buna desfăşurare a votului necesită o pregătire temeinică a organizatorilor

ALEGERI LOCALE 2020. Exit-poll - Institute acreditate de BEC 

Pentru scrutinul de duminică, Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat trei institute care vor putea realiza sondaje de opinie. Acestea sunt:

  • Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS, care va efectua sondaje în mai multe oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva, Alba Iulia, Arad. Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS s-a constituit prin unificarea resurselor existente anterior în cadrul Laboratorului de Sociologie Urbană al Capitalei şi în Laboratorul de Studii şi Cercetări Sociologice al IPCT (Institutul de Proiectări pentru Construcţii Tipizate).
  • Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, care va efectua sondaje în doar şase municipii din România: Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare. Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde este un institut de cercetare de piaţă, înfiinţat în anul 2005.
  • Fundaţia “Biroul de Cercetări Sociale” - BCS, acreditată de Biroul Electoral Central în municipiul Drobeta Turnu Severin, municipiul Râmnicu Sărat şi oraşul Eforie. Biroul de Cercetări Sociale este un institut de cercetări sociologice, înfiinţat în februarie 1998.

Acreditări BCE pentru realizarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne în data de 27 septembrie au primit şi:

ALEGERI LOCALE 2020. Ce se votează?

  • Consiliile locale - în baza scrutinului de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale
  • Consiliile judeţene - în baza scrutinului de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale
  • Primarii - direct, prin scrutin uninominal
  • Preşedinţii consiliilor judeţene - direct, prin scrutin uninominal

Viceprimarii, precum şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene se aleg prin vot indirect de către consiliile locale, respectiv consiliile judeţene.

Rezultate alegeri locale. Iată situaţia de acum patru ani

Votul pentru primari:

  • PSD - 34,83% din voturi
  • PNL - 31,49% din voturi
  • ALDE - 5,73% din voturi
  • Candidaţii independenţi -  5,71% din voturi

Votul pentru consilii locale:

  • PSD - 33,64% din voturi
  • PNL - 29,60% din voturi
  • ALDE - 6,52%
  • UDMR - 4,66% din voturi
  • PMP - 4,30% din voturi

Prezenţa la voturile pentru primării şi consilii locale a fost de 48,17%, iar prezenţa la votul pentru consilii judeţene a fost de 49,77%.

  • PSD - 1677 primării
  • PNL - 1081 primării
  • UDMR - 195 mandate de primar
  • ALDE - 64 primării
  • Candidaţi independenţi - 53 de mandate
  • UNPR - 26 de mandate

Restul formaţiunilor au obţinut sub 20 de mandate de primar, inclusiv PMP - 18 primari.

Social-democraţii au obţinut cele mai multe mandate de consilier local - 16.648. PSD este urmat de PNL - 13.193, ALDE - 2504, UDMR - 2284, PMP - 1315 şi UNPR - 1203 mandate de consilier local. Restul partidelor şi alianţelor au sub 1.000 de mandate de consilier local.

PSD a câştigat cele mai multe mandate de consilier judeţean - 579. PNL a obţinut 496 mandate, UDMR 95 mandate, ALDE 76, iar PMP 37.

Rezultatele alegerilor locale din 2016 pentru Primăria Cluj-Napoca

La alegerile locale din 2016 prezenţa la vot a fost de 44.8 %.

Emil Boc a câştigat al patrulea mandat de primar, cu peste 64% din voturi.

Potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Municipal Cluj-Napoca, primarul şi fostul premier Emil Boc a fost votat în 2016 de 64.311 de clujeni, în vreme ce al doilea clasat, candidatul UDMR Anna Horvath, a obţinut 12.573 de voturi. Candidatul independent Octavian Buzoianu s-a clasat pe locul III, cu 8.721 de voturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici