- Home
- Alegeri parlamentare 2020
- (05.12.2020, 11:40)
- Bogdana Gusuleac
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alegeri parlamentare 2020. Care sunt condiţiile de solicitare a urnei mobile
- Duminică, 6 decembrie, vor avea loc alegerile parlamentare 2020, în cadrul cărora românii vor alege senatorii şi deputaţii pentru următorii 4 ani.
- La alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, persoanele care pot apela la urna mobilă sunt cele aflate în carantină din cauza epidemiei de coronavirus, cele care nu se pot transporta la secţia de votare din motive de boală sau invaliditate, sau cele care execută o pedeapsă care îi privează de libertate.
Urmărește
534 afișări
Alegeri parlamentare 2020. Care sunt condiţiile de solicitare a urnei mobile
Conform Autorităţii Electorale Permanente, românii cu drept de vot care nu se pot deplasa la secţia de votare la care sunt arondaţi conform adresei de domiciliu pot solicita urna mobilă prin depunerea unei cereri tip. Persoanele eligibile pentru urna mobilă sunt cele care se află în carantină din cauza epidemiei de coronavirus, cele care nu se pot transporta la secţia de votare din motive de boală sau invaliditate, sau cele care execută o pedeapsă care îi privează de libertate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Vezi mai multe articole din categoria alegeri-parlamentare-2020
Care sunt condiţiile pentru depunerea cererii de solicitare a urnei mobile
- cererea trebuie datată şi semnată de alegătorul care solicită urna
- cererea poate fi depusă prin intermediul oricărei persoane
- cererile se depun cel târziu până pe 5 decembrie
Cererea pentru solicitarea urnei speciale se va completa şi semna de alegătorul aflat în una din situaţiile precizate (boală, invaliditate, spitalizare) şi poate fi depusă de orice altă persoană. Depunerea cererilor pentru urna mobilă se va face până în data de 5 decembrie 2020, între orele 18.00 - 20.00.
Cererea pentru solicitarea urmei speciale poate fi scrisă de mână sau printată şi cuprinde, în mod obligatoriu: numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa, conform menţiunilor din actul de identitate ori dovada de reşedinţă, după caz, adresa imobilului unde se solicită deplasarea echipei, seria şi numărul actului de identitate, numărul de telefon.
Pe lângă cererea completată de persoana care solicită urna mobilă vor fi depuse şi copii ale tuturor actelor care atestă boala, starea de sănătate sau invaliditatea alegătorului. Documentele trebuie să dovedească lipsa posibilităţii de deplasare la secţia de votare şi trebuie să conţină expresia „persoană netransportabilă”.
În ziua alegerilor parlamentare, pe 6 decembrie, biroul electoral al secţiei de votare, unde solicitantul urnei monbile a depus cererea, va delega o echipă formată din doi membri, care se va deplasa la adresa specificată de alegător în cerere. Echipa va veni cu urna specială, alături de buletinul de vot, ştampila de vot, tuş şi lista electorală. Alegătorul care a solicitat urna mobilă va trebui să prezinte un act de identitate şi va semna lista electorală înainte de a primi buletinul de vot şi ştampila. Buletinul de vot se va introduce, apoi, în urna mobilă.
Fiecare secţie de votare va avea o singură urnă specială, care va reveni la secţia de vot până la închiderea acesteia, la ora 21:00.
CITEŞTE ŞI Lista de candidaţi la Senat şi Camera Deputaţilor Bucureşti
Cei care se află în carantină sau izolare la domiciliu, din cauza COVID-19, vor putea depune o cerere pentru urna mobilă, alături de copia deciziei de carantină emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti.
Dacă alegătorul se află în izolare la domiciliu, el poate vota prin intermediul urnei speciale dacă depune o cerere în acest sens, alături de copia unuia din următoarele documente:
- biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
- decizia de izolare emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană/ a municipiului Bucureşti;
- rezultatul testării COVID-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile.
CITEŞTE ŞI Cum arată buletinul de vot pentru alegerile din 6 decembrie
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe