- Home
- Auto
- (08.02.2022, 07:42)
- Daniel Contescu
Automobilele Tesla, reclamate că nu opresc în intersecţie. Compania, obligată să actualizeze 54.000 de vehicule
Pentru agenţia care coordonează Departamentului de Transport al SUA, funcţia care permite traversarea intersecţiei fără oprire este periculoasă şi încalcă codul rutier.
Urmărește
410 afișări
Automobilele Tesla, reclamate că nu opresc în intersecţie. Compania, obligată să actualizeze 54.000 de vehicule
National Highway Traffic Safety Administration (Nhtsa), agenţia Departamentului de Transport al SUA care se ocupă de siguranţa rutieră, a cerut companiei Tesla să dezactiveze opţiunea care permite maşinilor proiectate de compania lui Elon Musk să traverseze o intersecţie fără oprire completă.
Astfel, una dintre funcţiile care ar fi trebuit să ducă mobilitatea în domeniul automatizării un pas înainte a durat puţin peste un an (a fost introdusă în octombrie 2020). Printre principalele motive, numeroasele plângeri ale şoferilor, care au considerat tehnologia prea riscantă.
În acelaşi timp, sistemul Full Self-Driving (Beta), cel care ar trebui să transforme în curând conducerea autonomă în realitate, este în contrast cu legile rutiere din multe ţări, unde în faţa unui semn de stop este prevăzut ca maşinile să se oprească complet, indiferent dacă trec sau nu alte maşini.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Deşi această opţiune intră în funcţiune doar dacă vehiculul circulă cu o viteză sub 9 km/h, Tesla va fi totuşi nevoită să recheme în următoarele zile proprietarii a aproximativ 54.000 de vehicule (53.822), Modelele implicate sunt S, X, 3 şi Y, toate produse din 2016 până astăzi.
Actualizarea sistemului se face de la distanţă
O problemă considerabilă, dacă ne gândim că maşinile în circulaţie care folosesc software-ul FSD Beta au trecut de la câteva mii la sfârşitul lunii septembrie la 60.000 astăzi. Tesla a acceptat reclamaţia, dar numai după ce a răspuns că nu a auzit de niciun accident din cauza „Rolling Stop”.
Companiei i s-a cerut să şteargă direct funcţia, iar acest lucru se poate face de la distanţă, pentru confortul proprietarilor tuturor maşinilor implicate, datorită actualizării software pe care Tesla o va furniza direct, deci fără a aduce maşina într-un service.
The Rolling Stop nu este primul caz în care Elon Musk se confruntă cu organismul american înfiinţat pentru a proteja siguranţa rutieră, fără a neglija faptul că responsabilitatea anumitor tehnologii nu a fost încă clarificată de codul rutier al multor ţări.
Printre cele mai izbitoare cazuri se numără cel al presupuselor accidente provocate de Autopilot, care, în acest moment ar putea obliga Tesla să recheme 756.000 de maşini, precum şi unele probleme întâmpinate în portbagaj şi alarme false care activau frânarea de urgenţă atunci când nu era necesară.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:35
-
astăzi, 11:30
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România