- Home
- Auto
- (29.10.2023, 08:51)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Stella Terra: maşina solară care a traversat Sahara fără încărcare
- Stella Terra este o maşină alimentată cu energie solară proiectată de 22 de studenţi de la Universitatea de Tehnologie Eindhoven.
- Este primul vehicul off-road cu această tehnologie capabil să parcurgă distanţe lungi fără a fi nevoie să fie reîncărcat.
- A finalizat un test de 1.000 km între Maroc şi Sahara, demonstrându-şi potenţialul şi inovaţia.
Urmărește
775 afișări
Stella Terra este cu 25% mai uşoară decât un SUV mediu
O maşină alimentată cu energie solară, prima din lume capabilă să parcurgă distanţe lungi în afara drumurilor publice, fără a fi nevoie să fie reîncărcată, a finalizat un test de aproximativ 1.000 de km între Maroc şi Sahara, într-o săptămână şi jumătate. Prototipul se numeşte Stella Terra.
Este un vehicul cu două locuri conceput de 22 de studenţi cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven. Scopul a fost acela de a demonstra nu numai validitatea proiectului şi fezabilitatea viitoarelor „maşini solare”, ci mai precis de a testa şasiul prototipului (cu 25% mai uşor decât un SUV mediu) şi profilul aerodinamic al acestuia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Maşina cu energie solară Stella Terra este un vehicul inovator care foloseşte energia soarelui pentru a se mişca. Are o caroserie uşoară şi rezistentă, dotată cu panouri solare care îi permit să atinga o viteză de 145 km/h şi o autonomie de 710 km când este soare. Poate aborda şi terenuri dificile, dar îşi reduce raza de acţiune la 550 km. Dacă vremea este înnorată sau plouă, maşina poate folosi o baterie cu litiu pentru călătorii mai scurte de aproximativ 200 km.
Maşina este, de asemenea, multifuncţională: poate furniza energie pentru gătit şi încărcare dispozitive electronice externe, iar scaunele interne sunt complet înclinate, astfel încât să creeze un pat pentru dormit. Echipa care a proiectat Stella Terra a trebuit să inventeze multe componente de la zero, precum suspensiile şi invertoarele. Potrivit managerului grupului, Wisse Bos, această maşină reprezintă un avans de zece ani faţă de alte maşini electrice de pe piaţă.
În timpul testului provocator, maşina s-a confruntat cu terenuri provocatoare, inclusiv lanţul muntos Rif, unde a ajuns la unul dintre cele mai înalte oraşe ale ţării, şi piste nisipoase din deşert, unde a trebuit să reziste căldurii şi prafului. Singura problemă tehnică a fost o defecţiune la sistemul de direcţie, care a fost rezolvată prompt cu materiale disponibile local.
Convertorul maşinii, util pentru transformarea razelor solare absorbite de celulele fotovoltaice, s-a dovedit a fi eficient în proporţie de 97%. Aceasta înseamnă că Stella Terra consumă cu o treime mai puţină energie decât se prevedea iniţial.
Britt van Hulst, managerul financiar al proiectului şi student în vârstă de 21 de ani, a spus că proiectul oferă o viziune inovatoare pentru viitorul automobilului, bazată acum pe independenţa faţă de infrastructura de încărcare şi durabilitatea mediului.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe