Andrei Luca Popescu

Ce AVERE au liderii din Parlament. Milionul lui Dragnea, apartamentele mamei lui Tăriceanu şi indemnizaţia de preşedinte a lui Băsescu

Liderii partidelor politice din Parlament au averi deloc neglijabile, conform noilor declaraţii de avere depuse în luna iunie.

Toţi oamenii lui Grindeanu. Cu cine a mai rămas premierul la Guvern, în afară de Ponta şi Jianu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică, într-o conferinţă, că funcţionarii prezentaţi în materialul publicat de Gândul sunt angajaţi de foarte mult timp, precizând că are trei consilieri personali în care are mare încredere - şeful de cabinet şi doi specialişti în fonduri europene şi IT.

Postările lui Donald Trump pe Twitter ar putea deveni acte oficiale. Congresman democrat: „Preşedintele trebuie să răspundă pentru fiecare postare”

Un congresman democrat a lansat un proiect de lege, poreclit Legea Covfefe, după mesajul lui Donald Trump care a stârnit atâtea discuţii, prin care postările preşedintelui SUA pe reţelele de socializare să fie păstrate şi arhivate, ca documente prezidenţiale.

Cronologia MiG-urilor prăbuşite în România în ultimii 15 ani

Un MiG 21 Lancer s-a prăbuşit lângă localitatea constănţeană Nazarcea, pe un câmp, după ce pilotul s-a catapultat. Pilotul, Adrian Stancu, este conştient şi în stare stabilă, el fiind dus la spitalul judeţean Constanţa. El a anunţat că avionul său are probleme majore la motor, în timpul manevrelor de aterizare. Misiunea se desfăşura în cadrul exerciţiului Thracian Eagle 2017, în parteneriat cu forţele aeriene din Bulgaria. Este al 23-lea avion de tip MiG care s-a prăbuşit în România, după 1990, cel mai recent accident având loc în 2010.

„Solicitările punctuale” ale lui Florin Morariu, „eroul” cu făcăleţ de la Londra: A cerut casă socială şi job de la Ambasada României

Florin Morariu, cunoscut şi ca„eroul” cu făcăleţ de la Londra, un brutar ieşean care lucrează la Londra devenit celebru în presa străină şi în cea naţională pentru faptul că ar fi lovit pe unul dintre teroriştii de pe London Bridge cu un coş de pâine, dar şi pentru că a adăpostit în brutărie mai multe persoane care fugeau din calea atacatorilor, a avut marţi o întâlnire cu oficialii de la Ambasada României la Londra.

INTERVIU-documentar cu preşedintele Vladimir Putin: Cum a supravieţuit la cinci tentative de asasinat: „Am vorbit cu Fidel Castro despre asta”

Preşedintele rus Vladimir Putin a stat de vorbă cu regizorul american Oliver Stone, într-un interviu documentar care va fi difuzat începând cu 12 iunie, în care a declarat că a supravieţuit la cel puţin cinci tentative de asasinat printr-o tactică sugerată chiar de fostul lider al Cubei, dictatorul Fidel Castro.

Coreea de Nord a efectuat noi teste cu rachete balistice. TENSIUNILE cu Japonia ating cote alarmante: „Nu mai putem tolera aceste provocări repetate”

Regimul de la Phenian a lansat duminică o nouă rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei, aceasta aterizând în zona exclusivă economică japoneză, însă nu au fost înregistrate pagube.

Donald Trump ajunge luni în Israel. Măsuri de securitate extreme şi miniştri OBLIGAŢI să îl întâmpine pe liderul SUA

Preşedintele Donald Trump ajunge luni în Israel, venind din Arabia Saudită unde a semnat afaceri care se pot dezvolta în următorii ani la aproximativ 400 de miliarde de dolari, pentru a discuta cu premierul Benjamin Netanyahu, dar va merge şi marţi la Betleem, unde se va întâlni cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, scrie Gândul.

Ce măsuri au stabilit oficialii NATO pentru a-l ţine treaz pe Donald Trump la summitul de la Bruxelles

Preşedintele SUA, Donald Trump, va participa la un summit al liderilor ţărilor membre NATO, programat pentru 25 mai, în Bruxelles, motiv pentru care oficialii Alianţei vor să folosească câteva trucuri pentru a-l ţine atent pe liderul de la Casa Albă.

Un jurnalist rus, cunoscut opozant al lui Putin, a murit după ce a fost bătut pe stradă

Nikolai Andruşcenko, un cunoscut jurnalist opozant al lui Putin şi co-fondator al publicaţiei Novâi Petersburg a murit astăzi în spital, după ce în luna martie a fost bătut pe stradă de nişte indivizi neidentificaţi. Acesta a suferit răni grave şi a intrat în comă.

La urne pentru Brexit, partea a doua. Mizele alegerilor anticipate din Marea Britanie

După ce a repetat până la obsesie în mai toate interviurile că nu va declanşa alegeri anticipate după referendumul privind Brexit, premierul britanic Theresa May a făcut marţi exact asta: a solicitat alegeri anticipate pentru data de 8 iunie 2017, cu trei ani înainte de termenul din 2020.

A greşit sau nu imprevizibilul Trump? Ce cred americanii despre atacul din Siria

După atacul cu rachete Tomahawk asupra bazei aeriene de la Shayrat, din Siria, ca răspuns la atacul cu bombe chimice lansat de regimul al-Assad, preşedintele american Donald Trump încearcă să îşi justifice public gestul, în contextul în care discursul oficial de la Washington în raport cu Siria pare să se fi sucit la 180 de grade: dacă până acum nu se mai vorbea de plecarea de la putere a lui Bashar al-Assad, acum SUA nu îşi mai pot imagina o „Sirie liniştită” cu el la putere, după cum s-a exprimat ambasadoarea americană la ONU, Nikki Halley.

Cum a ajuns un accident tragic să fie PRIMUL caz de sinucidere din BALENA ALBASTRĂ: Eleva din Sibiu s-a aruncat în gol de pe „Turn”

Tânăra de 15 ani din Sibiu care a murit după ce s-a aruncat de pe un bloc cu 9 etaje ar fi intrat într-un joc similar cu Balena Albastră, având un "mentor" care îi dădea diverse însărcinări şi îi spunea ce să facă, cei doi discutând în limba română, au explicat procurorii pentru gandul.info.

Câţi bani primesc bisericile de la bugetul primăriei? Cât alocă Gabriela Firea pentru statui, de la daci la Prinţul de Monaco

Bugetul propus spre alocare în 2017 bisericilor din Bucureşti, de către Primăria Capitalei, se ridică la 55 de milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro), din care 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) ar urma să meargă doar la construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Bisericile care ar urma să primească cei mai mulţi bani sunt Sfântul Nicolae Udricani (reabilitare şi extindere), Mănăstirea Antim (pentru consolidare şi restaurare) şi Sfântul Andrei din Chitila (pentru restaurare şi aşezământ cultural, social şi misionar), scrie Gândul.

INTERVIU Cum au picat corvetele între Guverne. Ministrul Apărării: „Va fi o procedură competitivă”. Despre ameninţarea Rusiei: „Eu sper că nu este reală” – VIDEO

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a explicat într-un interviu acordat Gândul cum a ajuns procedura de achiziţie a celor patru corvete noi, în valoare de 1,6 miliarde de euro, care urmau să fie construite de olandezii de la Damen în şantierul lor naval de la Galaţi, să fie considerată bună în Guvernul Cioloş, dar greşită din punct de vedere legal în Guvernul Grindeanu, deşi actualul ministru s-a aflat şi atunci, şi acum, în procesul de decizie al acestei proceduri.

MARELE CUTREMUR din 1977. Lista Securităţii cu clădirile din Bucureşti reparate de mântuială. Cum a ordonat Ceauşescu oprirea lucrărilor

Nicolae Ceauşescu a fost revoltat de costurile pentru consolidarea şi repararea imobilelor afectate în Bucureşti de cutremurul din 4 martie 1977, aşa că în luna iulie a ordonat reducerea acestor activităţi doar la avariile „vizibile” ale clădirilor. Prin urmare, multe lucrări au fost făcute de mântuială, iar avariile la structurile de rezistenţă ale clădirilor au fost cârpite, deşi proiectanţii, comisiile de specialitate şi constructorii aveau proiecte mult mai serioase pentru refacerea clădirilor afectate.

ANAF vrea acces la datele personale ale românilor cu domenii web. Ministrul Comunicaţiilor, surprins: „Deocamdată am oprit”

ANAF a lansat în dezbatere publică un proiect prin care anunţă că va încheia un protocol de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică (ICI) din Bucureşti, pentru a avea acces automat, printr-o interfaţă electronică, la toate datele personale ale deţinătorilor de domenii web .ro, potrivit Gândul.

#Dizgraţiaţii. Un om moare la fiecare trei zile în închisorile României. Imaginea unui sistem nereformat

Câte un om moare la fiecare trei zile în închisorile din ţara noastră, reiese dintr-o medie a statisticilor oficiale oferite Gândul de Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Despre condiţiile precare din penitenciarele din România şi supraaglomerarea din închisori, în campania "Dizgraţiaţii".

Primele efecte ale închiderii graniţelor pentru imigranţi: cetăţeni arabi cu vize au fost împiedicaţi să intre în SUA, Google şi-a rechemat angajaţii imigranţi, Iran blochează accesul americanilor pe teritoriul său

După ce Donald Trump a semnat vineri seara un ordin executiv prin care a suspendat programul de primire a refugiaţilor sirieni în SUA, dar a şi blocat emiterea de vize şi accesul în SUA pentru cetăţenii a 7 state majoritar musulmane (Siria, Irak, Iran, Libia, Sudan, Somalia şi Yemen), la graniţele americane s-a instaurat haosul.

Cine ne deszăpezeşte „de urgenţă”. Contracte pentru curăţarea drumurilor au ajuns la o fostă miss Italia şi milionarul din umbră

Românii au plătit deja în această iarnă, via bugetul CNADNR, aproximativ 60 de milioane de euro pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi a autostrăzilor.

Lista miniştrilor cu probleme. Ce nu a spus Dragnea când a prezentat noul Guvern

Florin Iordache, Lia Olguţa Vasilescu, Florian Bodog, Nicolae Florin Jianu şi Teodor Meleşcanu sunt câţiva dintre miniştri problematici propuşi în cabinetul Grindeanu.

Punctul vulnerabil pe care îl are 1 din 10 parlamentari nou-aleşi. TOPUL senatorilor şi deputaţilor cu probleme

Noul Parlament format în urma alegerilor de pe 11 decembrie conţine 50 de parlamentari care au probleme cu legea: fie sunt condamnaţi sau urmăriţi penal, fie au fost găsiţi în incompatibilitate sau conflict de interese de ANI, potrivit Gândul.

Cine sunt parlamentarii pe care românii i-au trimis acasă. Cristiana Anghel, Elena Udrea, Remus Cernea şi Daniel Barbu, printre cei care n-au mai prins un loc în legislativ

Mai mulţi parlamentari din actuala legislatură au candidat din nou la alegerile parlamentare din 2016 şi au reuşit să câştige noi mandate de deputaţi şi senatori. Alţii nu au reuşit să strângă suficiente voturi şi au rămas în afara noului Parlament.

Maia Sandu, INTERVIU EXCLUSIV pentru GÂNDUL: „În Republica Moldova se construieşte acum o verticală a puterii pe model putinist”

Intrată în turul al doilea al alegerilor pentru preşedinţia Moldovei cu o diferenţă mai mică de 10% faţă de contracandidatul său, socialistul pro-rus Igor Dodon, Maia Sandu speră într-o mobilizare cât mai bună a moldovenilor la urne, duminică pe 13 noiembrie, considerând că Dodon „şi-a cam atins plafonul”.

ALEGERI SUA. Cele 13 state de care depinde rezultatul alegerilor

Există câteva state-cheie (battleground states), unde evoluţia lui Clinton şi Trump poate determina rezultatul final şi de aceea rezultatele de aici sunt cele mai importante în alegerile din SUA. National Public Radio (NPR) enumeră 15 state în care rezultatele trebuie urmărite cu atenţie.

COM: Ziua în care lupta anticorupţie s-a făcut concurs de miss

Supermanul României e femeie. Avem o „Wonder Woman autentică”. Jurnaliştii îşi fac selfie-uri cu ea, pseudo-jurnaliştii îi dedică ode filmate. Nu este vreo activistă pentru o cauză nobilă sau vreo olimpică la Harvard, nici un politician care se înscrie în cursa electorală. Este un procuror şef, angajat al statului să impună legea.

Realitatea dramatică a unei Românii care nu va mai fi niciodată la fel. Un an de la #Colectiv: 64 de morţi, niciun vinovat VIDEO

La un an după ce în noaptea de 30 noiembrie 2015 un incendiu a cuprins clubul Colectiv, ucigând pe loc 26 de persoane iar altele 38 murind ulterior în spitalele româneşti sau din străinătate, din cauza arsurilor suferite, în România nu pare să se fi schimbat mare lucru în materie de pregătire a autorităţilor pentru a preveni, a interveni sau a face faţă urmărilor unor astfel de tragedii. Gândul prezintă răspunsurile la marile întrebări legate de circumstanţele în care a fost posibil ca 64 de tineri să moară.

CNSAS: Marian Munteanu a semnat angajament cu Securitatea şi a turnat un an, sub numele de cod „Ioan”. De ce verdictul este „necolaborare”

CNSAS a publicat adeverinţa prin care stabileşte că Marian Munteanu, fostul lider al Ligii Studenţilor din Piaţa Universităţii şi liderul partidului Alianţa Noastră România, nu a colaborat cu Securitatea. Cu toate acestea, CNSAS publică, în preambulul acestei adeverinţe, detalii din dosarul de Securitate al lui Marian Munteanu, din care reiese că acesta a turnat la Securitate în perioada 1988-1989 sub numele de cod „Ioan”, fiind plătit cu 500 de lei pentru serviciile sale, potrivit Gândul.

ANALIZĂ: Suspendarea din funcţie a premierului, posibilă doar pentru fapte din timpul mandatului

Premierul poate fi suspendat din funcţie de către preşedinte, la trimiterea în judecată, doar pentru fapte comise în timpul mandatului, în legislaţie nefiind prevăzute consecinţe pentru situaţia în care un membru al Guvernului este judecat pentru infracţiuni comise în afara mandatului.

Oficial NATO, despre Rusia: E adversarul atât de nesăbuit încât să se ciocnească cu o forţă NATO?

Robert G. Bell, reprezentantul Secretarului Apărării SUA în Europa, afirmă, potrivit "Gândul", că una din ţintele majore ale NATO la summitul din 4-5 septembrie este un consens privind dezvoltarea de noi politici de apărare care să facă faţă noului tip de război hibrid practicat de Rusia în Ucraina.

Motivare Tribunalul Militar Bucureşti: Gheorghe Ursu nu a fost un disident politic, a fost un „privilegiat” al regimului

Judecătorul care a respins cererea fiului lui Gheorghe Ursu de judecare a anchetatorului acestuia arată în motivarea deciziei că Ursu nu a fost un disident politic, opoziţia sa la regim a fost "nesemnificativă", şi-a făcut făcut concediile în străinătate, fiind un "privilegiat".

Noua lege a salubrizării: 2.000 de firme colectoare de ambalaje se plâng că sunt scoase din joc

Două mii de frme colectoare de ambalaje pentru reciclare sunt scoase din joc, în favoarea firmelor de salubritate, pe o piaţă care valorează un miliard de euro, iar reciclarea deşeurilor de către populaţie este descurajată, susţin reprezentanţi ai industriei şi ONG-uri, potrivit Gândul.

BACALAUREAT 2011: Liceele din judeţele cu cea mai mare rată de promovabilitate, fără camere video

Liceele din judeţele Suceava şi Harghita, unde s-au înregistrat printre cele mai mari procente de promovabilitate la bacalaureat, nu au avut nicio cameră de supraveghere în sălile de examinare, din cauza lipsei fondurilor necesare.