Sunt unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, am cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care m-au inspirat, sfătuit şi care mi-au oferit informaţiile care contează cu adevărat.
Marele beneficiu al meseriei mele este viaţa sănătoasă care mi-a intrat în sânge. Recunosc, am avut multe momente când am abdicat de la regulile ei, însă m-am întors întotdeauna la dieta corectă şi la cele 20 de minute de sport zilnic cu aceeaşi energie a începutului.
Acum la 36 de ani, mi-am găsit echilibrul în ceea ce priveşte alimentaţia şi rareori, sar peste antrenamentul zilnic. Aşa că atunci când scriu, când recomand, când intervievez specialişti şi când concep reţete, o fac în deplină cunoştinţă de cauză. Nu-mi lipsesc din meniul săptămânal cerealele integrale, peştele, legumele, fructele de pădure, seminţele, frunzele verzi şi apa, apa din belşug.
Şi fac mult sport: când nu ajung la pilates, tae bo, step aerobic sau aquagym, mă antrenez dimineaţa, acasă, cu două gantere şi fitballul meu din living.
După ani de experienţă, am ajuns la concluzia că singura condiţie a reuşitei în ceea ce priveşte viaţa sănătoasă este consecvenţa. Şi încerc să aplic acest principiu şi nu numai de dragul păstrării sănătăţii, ci şi al celui mai frumos compliment pe care l-am primit de la multe persoane: acela că nu-mi arăt vârsta. Recunosc, asta mă face să merg mai departe.