Bianca Poptean

5 paşi pentru a avea un an de succes. Sfaturile specialiştilor. Nu e de ajuns doar să îţi doreşti ceva şi apoi să aştepţi să se întâmple de la sine

Câte dintre rezoluţiile de la început de an au fost bifate şi scrise şi pe lista de realizări la final de an? Ei bine, tocmai pentru a-ţi atinge obiectivele propuse, iată mai jos o listă cu 5 paşi ce-ţi vor fi de ajutor în bifarea dorinţelor de început de an.

Ce mănânci de Paşte dacă eşti vegetarian

Eşti vegetarian şi mergi de Paşte la masă în familie. Bun, deci friptura de miel la cuptor, drobul sau sarmalele nu sunt pe lista ta. Am făcut o selcţie de bunătăţi vegetariene – extrem de săţioase şi sănătoase – care pot fi preparate uşor şi care pot concura cu brio bunătăţile tradiţionale de pe masa de Paşte.

Studiu: Fumatul amplifică stările de anxietate

Un studiu publicat în revista Journal of American Medical Association afirmă că adolescenţii care au fumat cel puţin un pachet de ţigări pe zi sunt de 15 ori mai susceptibili de a dezvolta tulburări de panică sau episoade repetitive de panică în timpul maturităţii timpurii.

5 Alimente sănătoase la îndemână în această toamnă

Mâncarea sănătoasă nu ar trebui să fie un lux şi nici o problemă complicată. De fapt, alimentele sănătoase ar trebui introduse zilnic în mesele noastre în moduri cât mai creative.

Căştile audio şi deteriorarea auzului

Un studiu recent al The MRC Institute of Hearing Research notează că unul din şase adulţi are o pierdere semnificativă a auzului, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că cea mai mare cauză a pierderii auzului poate fi prevenită prin reglarea volumului muzicii ascultate la căşti.

6 semne timpurii ale demenţei

Uitarea poate fi o parte normală a procesului de îmbătrânire. Dacă aveţi probleme în a vă aminti numele cuiva pe moment, nu poate fi catalogată ca o problemă gravă de memorie, dar în cazul în care problemele de memorie afectează grav viaţa de zi cu zi, acestea ar putea fi semne timpurii ale demenţei

Ce ingrediente nocive poate conţine îngheţata

În trecut, îngheţata conţinea doar lapte, zahăr, fructe şi poate ouă, dar astăzi, acest deliciu perfect pentru zilele toride poate conţine anumite ingrediente surprinzătoare, deloc benefice organismului uman.

Cum prevenim insolaţia

Sezonul cald se traduce prin vacanţă şi stare de bine, însă statul prea mult la soare poate provoca insolaţie, indiferent că aţi optat pentru o zi mai lungă la plajă sau că aţi avut treabă în oraş în jurul orelor nepotrivite, aceasta îşi poate face apariţia.

Noi dovezi susţin că alimentaţia poate cauza acneea

Un studiu realizat de studenţii la medicină din ultimul an de la Universitatea din Melbourne a concluzionat faptul că apariţia acneei are legătură, pe lângă stres, şi cu tipul de alimente consumate.

Cum să mănânci sănătos cu bani puţini

Când ai puţini bani alocaţi pentru alimentaţia zilnică, planificarea pentru cumpărături poate avea provocările sale, iar dacă eşti adeptul mâncărurilor sănătoase, acest lucru poate fi chiar mai dificil.

Cele patru adevăruri despre carnea roşie

CSID prezintă câteva adevăruri privind carnea roşie. Aceste adevăruri pot fi "consumate" cu mai multă încredere decât cercetările privind rolul pe care aceasta ar putea să-l joace în apariţia ori dezvoltarea cancerului.

De ce vorbesc oamenii în somn

Conform statisticilor, aproximativ 60% din populaţie va suferi cel puţin o dată în viaţă de un episod al vorbitului în somn şi, deşi cauzele nu sunt cunoscute cu exactitate, există o serie de indicatori care pot contribui la apariţia vorbirii în somn.

4 trucuri pentru îmbunătăţirea memoriei

De-a lungul anilor, aşa cum pielea, organele sau funcţiile corpului au de suferit, şi memoria începe să nu mai fie la fel de limpede ca în tinereţe, dar există o serie de trucuri care pot fi utilizate în viaţa de zi cu zi pentru a îmbunătăţi funcţionarea memoriei.

Ce riscă un copil forţat de părinţi să înveţe excesiv

Probabil că nu doar o singură dată aţi auzit de drame familiale care se revarsă mai mult decât oriunde, asupra copiilor, fie că este vorba de un copil care devine partener de cuplu pentru părinte, sau însuşi părinte pentru un frate mai mic, supraresponsabilizarea este o practică adesea practicată.

De ce nu este indicat consumul ridicat de carne

Există zeci de studii care afirmă că limitarea aportului de carne în dieta zilnică poate reduce riscul apariţiei cancerului, bolilor cardiovasculare, diabet sau obezitate, însă, mai mult decât atât, scăderea consumului de carne la nivel mondial ajută la reducerea consumului de apă sau combustibil.

Sportul previne apariţia bolilor de memorie

O cercetare din anul 2010 realizată de către Dr. Radak şi colegii săi vorbeşte despre importanţa sportului în prevenţia bolilor de memorie şi confirmă utilitatea acestuia în combinaţie cu un stil de viaţă sănătos, notează CSID.

10 curiozităţi despre cofeină

De la faptul că sângele păstrează cofeina timp de câteva ore până la rolul acesteia în agricultură, cofeina ascunde o serie de lucruri interesante pe care orice băutor de cafea ar trebui să le ştie, potrivit CSID.

Impactul televizorului asupra creativităţii copilului

Anii 1950 au făcut populară dezvoltarea televiziunii, iar acesta a devenit refugiu pentru stările de tristeţe, amuzament şi destindere sau lume magică pentru copii, dar la nivelul creativităţii, demonstrează studiile recente, televizorul are efecte de regresie, scrie CSID.

De ce persoanele cu un IQ ridicat preferă izolarea

Un studiu publicat în British Journal of Psychology arată că persoanele a căror coeficient de inteligenţă este peste medie, adică peste 115, preferă singurătatea, iar inteligenţa afectează fericirea oamenilor, scrie CSID.

Jocurile video, benefice în dezvoltarea copilului

Jocurile video au fost considerate vinovate pentru stările de apatie, deteriorarea acuităţii vizuale sau pentru că ar crea dependenţă, dar recent au fost constatate beneficiile în dezvoltarea abilităţilor copiilor precum orientarea spaţială, judecăţile şi raţionamentele ori dezvoltarea memoriei.