Ioana Matei

A doua cea mai mare economie a lumii ia măsuri disperate pentru a rezolva una dintre cele mai mari probleme mondiale. Guvernul a ajuns până la a-i învăţa pe tineri să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească

China a intensificat o campanie naţională menită să convingă persoanele singure să se întâlnească, să se căsătorească şi să aibă copii, pe măsură ce Beijingul se confruntă cu o criză demografică din ce în ce mai gravă, scrie Financial Times.

Legea prestatorului casnic în România intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024

De la 1 ianuarie 2024, intră în vigoare Legea prestatorului casnic în România. Care sunt principalele prevederi şi ce problemă socială rezolvă aceasta?

Cum a reuşit o tânără din Oneşti sa îşi deschidă o afacere uriaşa după ce la început a lucrat ca jurnalist. Până acum, a investit 650 000 de euro în afacerea ei

Teodorina Secară şi-a început cariera ca jurnalist, după ce în urma unei apariţii la o staţie locală de radio, i-a fost propusă realizarea unei emisiuni pentru adolescenţi. A ales să îşi dezvolte această pasiune, iar în timpul facultăţii a lucrat atât în televiziune, cât şi în presa scrisă. A fost implicată sau a realizat proiecte […]

6 oraşe din România, în topul celor mai scumpe locuinţe din Europa

În clasamentul celor mai scumpe oraşe europene Clujul depăşeşte însă Capitala – se situează pe locul 141, cu un preţ mediu al locuinţelor în centrul oraşului de 2.203 euro/mp. Alte oraşe din România incluse în acest clasament sunt Oradea (1.168 euro/mp – locul 189), Constanţa (1.328 euro/mp – 180), Craiova (1.353 euro/mp – 178), Timişoara […]

Topul celor mai scumpe locuinţe din Europa. 6 oraşe din România sunt incluse în clasament

Bucureştiul se află pe locul 153 la nivel european în topul celor mai scumpe locuinţe, potrivit datelor publicate pe platforma numbeo.com, citate de Business Magazin. În clasament este luat ca reper preţul pe metru pătrat în centrul oraşului, care ajunge în Capitală la 1.905 euro/mp.

Trend inversat al migraţiei în 2020. The Economist scrie că un post de dezvoltator IT în Bucureşti întrece un job similar în Bruxelles. „Pieţele muncii din Europa de Est sunt fierbinţi”

În 2020, Europa a trecut printr-un trend inversat al migraţiei forţei de muncă, iar mulţi dintre cei care lucrau în străinătate s-au întors acasă, scrie The Economist, citat de Business Magazin.

Un nou unicorn european iese în lumina reflectoarelor. Cumperi acum, plăteşti mai târziu în rate

Klarna este oficial cel mai valoros fintech din Europa, cu o valoare estimată la 10,6 miliarde de dolari în urma celei mai recente runde de finanţare.

Cine este românul care a inventat un nou cuvânt, folosit în toată lumea. A anticipat un nou mod de transport

 Horace Dediu este un analist româno-american axat pe telefonie mobilă şi, îndeosebi, pe compania Apple.  Acesta a inventat un nou termen, acela de micromobilitate, care acum este folosit în întreaga lume. Termenul se referă la  se referă la categoria de transport cu vehicule mici, uşoare, folosite de obicei cu viteze mai mici de 25 km/oră […]

Prima bancă din România care amână plăţi pentru clienţi: şi-a notificat clienţii sâmbătă în privinţa extinderii perioadei de graţie pentru cardurile de credit, până în luna mai

Banca Transilvania şi-a notificat clienţii sâmbătă în privinţa extinderii perioadei de graţie pentru cardurile de credit, până în luna mai.

5 obiceiuri proaste la care să renunţaţi anul următor pentru a avea succes

Baza îmbunătăţirii şi realizărilor este stabilirea unui set de obiceiuri bune şi a unui număr limitat de obiceiuri proaste, scrie forbes.com. Jurnaliştii publicaţiei americane subliniază că doar scăpând de obiceiurile rele, veţi avea timpul şi energia pentru cele bune.

Tânărul care dezvăluie „secretele” tuturor angajatorilor din România

"Lucrez la această bancă de peste un an. Salariile sunt mici, iar măririle salariale foarte mici. Şansele de promovare sunt mai ales inexistente. Un alt dezavantaj este că angajează în mare parte prin firma de recrutare şi diferenţele dintre angajaţii direcţi şi cei prin firma de recrutare sunt foarte mari, te loveşti permanent de ele". Acesta este unul dintre comentariile postate pe secţiunea de forum a platformei undelucram.ro.

Tânăra de 22 ani care ar putea fi noul Einstein. La doar 14 ani, construise deja un prototip de avion

La doar 14 ani, Sabrina Pasterski construise deja un prototip de avion. Opt ani mai târziu, tânăra de 22 de ani este o absolventă a Massachusetts Institute of Technology şi un candidat la studii doctorale la Harvard. Explorează câteva dintre cele mai complexe probleme ale fizicii, care i-au preocupat deopotrivă pe Stephen Hawking şi Albert Einstein (a cărui teorie a relativităţii a împlinit 100 de ani) la începuturile carierelor lor, potrivit ozy.com

Lumea se îndreaptă încet, dar sigur, spre o nouă CRIZĂ. Motivele, explicate de unul dintre cei mai citaţi analişti financiari

John J. Hardy, unul dintre cei mai citaţi analişti financiari ai lumii, dar şi unul dintre cele mai influente personaje din piaţa Forex, explică motivele pentru care, „cu răsuflarea ţinută, ne îndreptăm spre o nouă criză”.

Companiile vor să RENUNŢE la interviurile de angajare în viitor. Care este MOTIVUL şi cu ce va fi înlocuit acesta

Unele companii îşi schimbă în mod drastic politica de recrutare, iar interviul binecunoscut la care participă candidaţii ar putea să dispară, relatează publicaţia Inc.

România, preferată pentru TESTAREA produselor. De ce aleg companiile străine „Laboratorul” cu cei peste 18 de milioane de locuitori

Cele 18 milioane de locuitori ai României şi apetitul lor pentru noutăţi sunt un motiv solid pentru ca inovaţii din cele mai variate domenii să fie testate pe plan local, fie ele iaurturi, modele de magazine, ţigări electronice, modele de management sau inovaţii de producţie.

Ce sumă fabuloasă câştigă un cuplu din România dintr-o afacere aparent banală

Aproape că nu există film american în care să nu fie prezentă faimoasa „doughnut” sau „donut”, devenită un simbol al scurtei istorii gastronomice a tărâmului făgăduinţei. Iar dacă originile produsului american sunt incerte, cu un trecut ce implică imigranţi olandezi, exilaţi ruşi, cofetari francezi, Irving Berlin, Clark Gable şi câţiva nativi americani, popularizarea modelului american de gogoaşă în românia are origini foarte clare: Târgu-Mureş şi antreprenorii ardeleni Marius Muntean şi Andra Otavă. După doi ani de activitate, Donuteriile sunt răspândite în mai multe oraşe din ţară şi generează afaceri de 10 milioane de lei.

O mamă dezvăluie trucurile care o ajută să hrănească o familie de cinci persoane cu doar 200 de lei pe săptămână

Daniel Ross cheltuie doar 38 de lire sterline (circa 200 de lei) săptămânal, în condiţiile în care familia ei este formată din cinci persoane, potrivit Daily Mirror. Ea a povestit despre trucurile sale de economisire pe reţelele sociale; pe Facebook de pildă, este urmărită de peste 22.000 de persoane.

Ţara în care 1.700 de oameni devin milionari în fiecare zi

Statele Unite ale Americii este casa unor resurse de vaste de venituri şi a unei clase de milionari care depăşesc orice altă ţară din lume - se pare că aceasta va deveni şi mai mare.

Ryanair face recrutări în România: Ce trebuie să faci ca să te angajezi la compania irlandeză

Compania de recrutare în industria aviatică McGinley Aviation a anunţat un nou program de formare a cadeţilor (Cadet Training Program) pentru Ryanair şi organizează la Bucureşti o zi deschisă miercuri, 9 noiembrie, între orele 9:30 şi 14, pe Calea Bucureştilor 283, în Otopeni.

INTERVIU ZD: Profesorul Silviu Neguţ despre „putere” şi „puteri”, într-un dialog cu Horia C. Matei

Născut în 1945, Silviu Neguţ este profesor la Academia de Studii Economice (ASE), a fost decan al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE, fondator al Masterului Geopolitică şi Relaţii Internaţionale (azi Geopolitică şi Afaceri).

Care este cea mai bună culoare de purtat la un interviu de angajare

Julie Bishop, blogger pentru website-ul de recrutare Glassdor şi cea care a pus bazele Jobhop, un site unde angajaţii şi candidaţii pot să se conecteze, crede că există o legătură între culoarea hainelor şi şansele de reuşită ale unui candidat, scrie Go4it.

Galeria Ţiriac Collection, lansată în prezenţa lui Ponta, Tăriceanu, Năstase, Hagi – FOTO

Premierul Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu şi Adrian Năstase, reprezentanţi ai mediului de business dar şi sportivi precum Ilie Năstase, Gică Hagi sau Gabriela Szabo au fost prezenţi joi la lansarea galeriei Ţiriac Collection, cu peste 60 de modele din colecţia personală a lui Ion Ţiriac.