- Home
- #Azi
- (03.03.2019, 09:12)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VREMEA 3 martie 2019. Temperaturi normale pentru această perioadă/ Risc însemnat de producere a avalanşelor la munte
VREMEA: Astăzi, vremea va fi apropiată de nivelul normal din punct de vedere termic.
Urmărește
491 afișări
VREMEA 3 martie 2019. Temperaturi normale pentru această perioadă
Cerul va avea înnorări temporare, cu precădere în vestul, centrul şi nordul ţării. În prima parte a zilei, în sud, izolat şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe, mixte.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade.
VREMEA în Bucureşti
Temperaturile sunt normale pentru această perioadă. În timpul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor fi condiţii de fulguieli şi lapoviţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.
Risc însemnat de producere a avalanşelor în mai multe masive
Meteorologii anunţă că riscul de producere a avalanşelor, în mai multe masive, este însemnat, până luni seara, la altitudini de peste 1.800 de metri. La Bâlea Lac zăpada depăşeşte doi metri şi jumătate, iar la Sinaia măsoară 84 de centimetri.
Potrivit meteorologilor, vremea a fost caldă pentru această perioadă, cu temperaturi diurne pozitive la altitudini mai mici de 1.700 de metri. Cerul a fost variabil, cu înnorări temporare ziua, iar noaptea a devenit mai mult noros şi pe arii relativ extinse s-au semnalat precipitaţii în general slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul a suflat în general moderat, cu intensificări de peste 90 km/h pe creste, unde a viscolit şi spulberat zăpada. S-a semnalat ceaţă, asociată pe creste şi cu depunere de chiciură. Stratul de zăpadă nu a prezentat variaţii mai mari de 7 cm, crescând în general în Carpaţii Meridionali şi nordul Carpaţilor Occidentali, în rest menţinându-se sau scăzând nesemnificativ.
Sâmbătă, stratul de zăpadă măsura 258 de centimetri la Bâlea-Lac, 138 de centimetri la Vârful Omu, 101 de centimetri la Vârful Călimani, 71 de centimetri la Parâng şi 84 de centimetri la Sinaia.
În munţii Făgăraş şi Bucegi, meteorologii anunţă risc însemnat - respectiv gradul 3 pe o scară de la 1 la 5 - de producere a avalanşelor la altitudini de peste 1.800 de metri.
„Odată cu încălzirea de luni, stratul de zăpadă proaspătă de până la 10 cm se va topi uşor, apa rezultată cumulându-se în interior sub formă de pelicule subţiri, pe care poate aluneca cu uşurinţă stratul de deasupra. La suprafaţa stratului de zăpadă se mai întâlnesc plăci de vânt mai vechi, cu coeziune slabă cu straturile vecine. Pe pantele suficient de înclinate se pot declanşa curgeri sau avalanşe de mici dimensiuni chiar şi la supraîncărcări slabe, cu precădere după-amiaza, iar în zonele unde zăpada este acumulată în depozite riscul de avalanşe este mai crescut”, arată sursa citată.
Şi în munţii Ţarcu, Godeanu şi Parâng riscul de producere a avalanşelor este însemnat la altitudini de peste 1.800 de metri. În restul masivelor, riscul este moderat.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe