„Istoria măsurării timpului se îngemănează cu istoria noastră” afirmă expertul în orologerie David Rooney în Despre timp. O istorie a civilizaţiei în douăsprezece ceasuri, carte publicată de Editura Trei. Fost custode al departamentului dedicat măsurării timpului la Royal Observatory din Greenwich şi istoric al tehnologiei, David Rooney propune în cartea sa de debut o perspectivă absolut neobişnuită asupra civilizaţiei umane. Cum evoluţia tehnologiilor nu este nici pe departe atât de neutră pe cât ne-am dori (sau închipui), autorul britanic propune cititorilor să privească mai atent ceasurile care ne înconjoară şi să descopere ce dezvăluie acestea despre umanitate.
David Rooney cercetează „fără şovăire viaţa, moartea, războiul şi pacea” şi pune în discuţie „moralitatea, binele şi răul, precum şi identitatea (cine suntem noi) prin prisma ceasurilor”. Cartea semnată de David Rooney nu prezintă noţiuni abstracte, ci istorii cât se poate de reale şi bine documentate. Iar afirmaţiile sale sunt la fel de provocatoare ca şi perspectiva propusă: „Cu ajutorul ceasurilor, elitele se menţin la putere, fac bani, guvernează şi controlează vieţile cetăţenilor. Iar uneori, tot cu ajutorul ceasurilor, oamenii ripostează”. De la ceasurile cu apă sau cele cu nisip, cadrane solare sau telescoape la ceasurile atomice miniaturale sau cele cu plutoniu, fiecare dintre acestea aduc omenirea la ora adevărului. Iată 3 moduri în care poate fi manipulată măsurarea timpului din perspectiva expertului britanic.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=16733