Cumperi acum, plăteşti mai târziu – metoda de plată pe care 55% dintre români vor să o încerce în următoarele 12 luni
În timpul pandemiei de coronavirus, când multe business-uri s-au confruntat cu perioade de incertitudine economică, start-up-urile fintech s-au bucurat de o dezvoltare rapidă şi au început să fie considerate unele dintre cele mai atractive domenii pentru investiţii. La nivel global, peste 33% dintre investiţiile venture capital în 2021 au vizat start-up-uri fintech. Cu toate acestea, mulţi dintre jucătorii din zona fintech ezită să se gândească la o expansiune internaţională semnificativă, din cauza reglementărilor şi normativelor diferite de la o ţară la alta. Totuşi, 3 modele de start-up-uri fintech şi-au demonstrat marea putere de adaptabilitate în ce priveşte implementarea pe noi pieţe, configurându-se în tipuri de business-uri noi, foarte dinamice, adevărate afaceri ale viitorului. Modelele de start-up-uri fintech care s-au dezvoltat cel mai mult în pandemie sunt:
Neobăncile. Cunoscute şi sub numele de „Challenger Banks”, neobăncile se deosebesc de băncile tradiţionale prin faptul că sunt construite pe platforme digitale şi mobile. Aşadar, nu au sucursale fizice, ci pun în practică un concept şi o experienţă nouă pentru clienţii lor. Neobăncile au apărut în lume în urmă cu aproximativ 5 ani. Monzo, Revolut sau Nubank sunt câteva dintre neobăncile cele mai cunoscute.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa: http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15658