7 exerciţii filosofice stoice pentru o viaţă mai fericită
De mai bine de un deceniu, scrierile filosofilor stoici cunosc o creştere constantă a popularităţii peste tot în lume. Însă, în primul an al pandemiei, interesul pentru „Scrisorile către Luciliu” ale filosofului roman Seneca au bătut toate recordurile şi conform „The Times”, vânzările au crescut cu 747%. Învăţăturile lui Seneca despre cum se pot înfrunta cu calm şi curajos anxietatea copleşitoare şi durerea au atras foarte mulţi cititori de pe tot globul. Scrisă parţial în perioada pandemiei, Mic dejun cu Seneca. Ghid stoic pentru arta de a trăi publicat de Editura Trei reprezintă o introducere în filosofia stoică şi în opera lui Seneca, dar şi o mărturisire. Autorul cărţii, filosoful David Fideler, dezvăluie cum l-au ajutat scrierile stoicului roman să depăşească o întâmplare dificilă din viaţa sa. De atunci, David Fideler recunoaşte că practică în mod constant exerciţii filosofice inspirate din scrierile lui Seneca. Iată 7 exerciţii filosofice stoice potrivite pentru cei care vor să trăiască „o viaţă bună, cu sens şi liniştită, indiferent de ceea ce se întâmplă în lumea largă”.
Concentrează-te pe dezvoltarea caracterului şi nu pe lucrurile care nu se pot controla.
„Unele lucruri depind de noi, altele nu. Concentrează-te pe ceea ce ţine de tine, de exemplu pe dezvoltarea unui caracter nobil, şi nu pe lucrurile întâmplătoare sau pe Soarta imposibil de controlat”. Acest exerciţiu spiritual desprins din filosofia stoică urmăreşte scăderea anxietăţii şi cultivarea unei stări de echilibru prin conştientizarea dihotomiei controlului. Ţinând cont că unele lucruri ies total din sfera posibilităţii controlului, o atitudine mai raţională şi sănătoasă este cultivarea modului de reacţie în faţa întâmplărilor neprevăzute.
Comunicat furnizat si asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17449