Cum au evoluat cele mai mari zone imobiliare din România în perioada ianuarie-septembrie 2023, pe baza anunţurilor publicate pe platforma imobiliară Storia: Braşovul a raportat cea mai mare creştere procentuală a preţurilor pentru locuinţe noi, în timp ce Timişoara este oraşul în care se găsesc cele mai mici chirii. Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraş al ţării, mai ales că preţurile locuinţelor au crescut cu aproape 8%, iar chiriile s-au majorat cu cel puţin 13%, potrivit celei mai recente analize realizate de Storia. Analiza face parte din iniţiativa „Drumul inteligent spre acasă”, prin care brandul îşi propune să contribuie la transparentizarea informaţiilor necesare tuturor cumpărătorilor, chiriaşilor, proprietarilor, agenţilor şi dezvoltatorilor, cu scopul de a-i susţine să ia decizii în cunoştinţă de cauză.
BUCUREŞTI: 32.200 de tranzacţii încheiate, cu o scădere mai accentuată decât media naţională
Bucureşti este, în mod tradiţional, principala piaţă imobiliară din România, întrucât aici se înregistrează anual aproximativ o treime din toate tranzacţiile imobiliare din ţară, însă anul 2023 vine cu scăderi mai accentuate decât media naţională.
Astfel, în primele nouă luni ale anului, în Capitală s-au înregistrat peste 32.200 de tranzacţii, în scădere cu 21% comparativ cu perioada similară din 2022, în contextul unei scăderi de 16% la nivel naţional.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de OLX ONLINE SERVICES SRL
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=18626