Ce au în comun o sclavă sexuală, o iluzionistă, o mamă, spioană, amantă şi o criminală? Împrejurările extreme de viaţă pot scoate la iveală faţete uimitoare ale personalităţii umane. Uneori, supravieţuirea înseamnă asumarea unor identităţi multiple, înglobate într-o singură existenţă, aceea a unui trickster, un „înşelător”, fidel doar dorinţei de a trăi cu demnitate într-o lume care i-a răpit acest drept. Uimitorul roman al Mirinae Lee publicat de Editura Trei, Cele opt vieţi ale unui trickster de-o vârstă cu veacul, este o meditaţie profundă pe această temă. Istoria Coreei de-a lungul secolului 20 este reconstituită prin cele opt istorisiri interconectate ale romanului, care conturează povestea vieţii unei femei forţată să-şi asume nume şi identităţi diferite.
Nominalizat la Women’s Prize 2024, Cele opt vieţi ale unui trickster de-o vârstă cu veacul poate fi citit ca un roman istoric, thriller, carte de spionaj sau o duioasă poveste de dragoste. Protagonista fiecărei istorisiri este o femeie de o dârzenie ieşită din comun, care traversează episoade sângeroase din istoria ţării sale: ocupaţia japoneză a Coreei (1910-1945), războiul dintre Nord şi Sud (1950-53) şi Războiul Rece (1947-91).
Comunicat furnizat si asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19287