Ultimele săptămâni au adus recorduri peste recorduri ale preţului aurului, atât pe piaţa internaţională, cât şi pe cea din România. La finalul lui octombrie, Banca Naţională a afişat preţuri care au depăşit 300 de lei pentru gramul de aur, iar specialiştii consideră că metalul preţios e mai scump, în medie, cu peste 8% după evenimentele din Orientul Mijlociu, iar tendinţa este în continuă creştere. „Aurul a fost considerat întotdeauna un activ de refugiu şi o protecţie sigură împotriva inflaţiei. Preţul său tinde să crească în perioadele de incertitudine financiară şi politică, din dorinţa oamenilor de a-şi asigura veniturile. Le trăim acum pe amândouă, aşa încât nu ne miră să observăm o creştere a procentului clienţilor care îşi securizează economiile prin achiziţia de bijuterii din aur. Acest activ este atractiv atât pentru marii, cât şi pentru micii investitori, cu atât mai mult cu cât dezvoltarea tehnologiei şi a platformelor de tranzacţionare facilitează mult procesul de achiziţie”, spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet, companie lider de piaţă care administrează cea mai diversificată platformă de tranzacţionare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux.
De altfel, după creşterile importante ale preţului aurului cauzate de pandemie, războiul din Ucraina şi contextul politic complex din întreaga lume care a culminat cu conflictul din Orientul Mijlociu, valoarea acestui activ a crescut constant, iar agenţiile de prognoză economică sunt în majoritate de acord că tendinţa se va menţine până în 2030. „În momentele de tensiune cumulată, când totul se depreciază, aurul creşte. Cu siguranţă vom asista la noi maxime istorice ale preţului acestui activ şi în perioada următoare”, mai spune Cosmin Popovici.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=18545