Creşterea productivităţii fermierilor români în culturile de cereale prin strategii inovatoare

Creşterea productivităţii fermierilor români în culturile de cereale prin strategii inovatoare

România s-a impus ca un jucător important în agricultura europeană, contribuind substanţial la producţia regională de cereale. Creşterea productivităţii culturilor de cereale nu doar că asigură securitatea alimentară, ci şi sporeşte competitivitatea agriculturii româneşti în Uniunea Europeană. Pe măsură ce cererea globală pentru practici agricole sustenabile şi cu productivitate ridicată creşte, îmbunătăţirea eficienţei şi producţiei în sectorul cerealelor devine din ce în ce mai importantă pentru fermierii din întreaga ţară.

Conform Eurostat, România s-a clasat pe locul al patrulea în 2023 în topul producătorilor de cereale din UE, după Franţa, Germania şi Polonia. Mai mult, datele Institutului Naţional de Statistică (INS) din 2024 au arătat că fermierii români au produs 20,5 milioane de tone de cereale, marcând o creştere de 9% faţă de anul precedent. Această realizare remarcabilă reflectă dedicarea comunităţii agricole şi potenţialul agricol vast al ţării.

Momentul realizării fiecărei sarcini agricole joacă un rol crucial în atingerea unei productivităţi optime. De la însămânţare şi irigaţie până la combaterea dăunătorilor şi a buruienilor, precizia şi punctualitatea pot face diferenţa între o recoltă bogată şi o pierdere financiară. De exemplu, dacă se pierde momentul pentru aplicarea erbicidelor, controlul buruienilor poate fi suboptimal, forţând fermierii să recurgă la măsuri suplimentare şi costisitoare. În mod similar, întârzierile în combaterea dăunătorilor pot duce la infestări mai mari, mai greu şi mai costisitor de gestionat. Aceste exemple evidenţiază importanţa gestionării eficiente a timpului, o abilitate care separă fermele extrem de productive de cele cu rezultate mai scăzute.

 

 

Comunicat publicat si furnizat de Corteva Crop Solutions ROM S.R.L.

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=20576

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici