Despre şcolile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume şi autorităţi, se ştie că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absenţa tehnologiei necesare procesului de educaţie. Însă aceasta nu mai este şi situaţia Şcolii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, judeţul Călăraşi. După ce ani de zile profesorii şi elevii „s-au descurcat”, după cum ei înşişi spun, cu condiţiile grele în care au învăţat – toalete în curte, frig în clase, acoperişul deteriorat prin care se strecura ploaia – şcoala este acum complet renovată şi, mai mult, foloseşte o platformă de management educaţional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului şcolii, Daniela Niculescu, care „şi-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada. Companii din proximitatea instituţiei de învăţământ au răspuns imediat solicitării, prin voluntariat, donaţii şi implementarea sistemelor moderne de management educaţional. Modul prin care un mic sat din judeţul Călăraşi a ajuns să aibă o şcoală la standardele secolului 21 este un exemplu că lucrurile se pot mişca rapid în direcţia bună atunci când există solidaritate şi un vis comun.
„Nevoia de renovare se simţea în fiecare por al clădirii” spune Daniela Niculescu, directorul şcolii, care mărturiseşte că investiţii majore nu mai fuseseră făcute de ani de zile, după ce grupurile sanitare au fost mutate în interior, iar acoperişul reparat, pentru că în unele clase ploua. Condiţiile în care învăţau cei 80 de copii – de la clasa pregătitoare, la clasa a VIII-a – lăsau însă mult de dorit. Din acest motiv, când şcoala şi-a propus să se pregătească pentru programul Şcoală după Şcoală, profesorii au înţeles că degradarea clădirii nu mai putea continua şi au început să caute soluţii şi metode externe de finanţare.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa: http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15471