Prima pagină » Comunicate » Cum poate ajunge România cel mai important hub logistic şi de producţie din Europa de Est?

Cum poate ajunge România cel mai important hub logistic şi de producţie din Europa de Est?

Investiţiile în competenţe digitale (alături de cele din infrastructură) pot transforma România în cel mai important hub logistic şi de producţie industrială din Europa de Est. Cum sprijină conferinţa FACTORY 4.0 efortul comun de adaptare a forţei de muncă la provocările viitorului?
Cum poate ajunge România cel mai important hub logistic şi de producţie din Europa de Est?
Cosmin Pirv
09 sept. 2022, 10:49, Comunicate

 

România se află în pole-position la nivel european când vine vorba de planurile directorilor executivi de a-şi reloca serviciile de suport pentru afaceri şi funcţiile lanţului de aprovizionare în Europa din (re-shore şi near-shore) pentru a minimiza întreruperile viitoare, conform unui studiu publicat recent – Romania Attractiveness Survey 2022 – EY. În viziunea FACTORY 4.0 deblocarea acestui potenţial necesită ca sectorul privat şi cel public să îşi unească forţele pentru a accelera adaptarea şi adoptarea competenţelor şi tehnologiilor digitale.

„ Calea către Deceniul Digital ” al României
În 2021, Comisia Europeană (CE) a anunţat „ Calea către Deceniul Digital ” , o viziune pentru transformarea digitală a Europei până în 2030, care este împărţită în patru domenii — competenţe, infrastructuri, guvernare şi afaceri — cu parametri cheie pentru a provoca şi monitoriza progresul.
Potrivit raportului Public First, Deceniul Digital ar putea debloca peste 2,8 trilioane de euro în valoarea adăugată brută (VAB), măsură a valorii bunurilor şi serviciilor produse în economia regiunii, care este echivalent cu aproape 21% din valoarea adăugată a Uniunii Europene ( UE) economia actuală.

“Tehnologiile de digitalizare, în special inteligenţa artificială (AI), reprezintă oportunităţi majore pentru Schaeffler şi clienţii săi. De aceea, compania are o strategie la nivel de grup pentru toate activităţile sale de digitalizare, pe care o implementează sistematic printr-un program cuprinzător şi strâns coordonat de iniţiative de digitalizare. AI este o parte esenţială a acestui lucru. Schaeffler foloseşte deja facilităţi de producţie integrate inteligent pentru a obţine reduceri semnificative ale timpilor de producţie. Utilizează inteligenţa artificială şi învăţarea automată la nivel de maşină şi în cloud pentru a optimiza continuu multe aspecte ale operaţiunilor fabricii sale, inclusiv ciclurile de întreţinere.
Investiţiile în competenţele digitale in Romania vor oferi un avantaj competitiv important pentru dezvoltarea infrastructurii de fabricaţie, adaptate trendurilor digitale actuale si pentru crearea de noi locuri de munca. In acest sens Schaeffler sprijină educaţia în Romania, profesională, universitară, printr-o multitudine de programe şi colaborări cu scoli, universităţi şi asociaţii. “ a declarat Sergiu Rosianu, Manager Research & Development, Schaeffler Romania

 

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de BEST SMART

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=16682