- Home
- Comunicate
- BUCUREŞTI, (21.01.2025, 13:20)
„Emoţiile mari ale celor mici”, o carte practică şi un ghid esenţial pentru părinţi
„Emoţiile mari ale celor mici”, o carte practică şi un ghid esenţial pentru părinţi şi o relaţie echilibrată cu copiii lor
Cartea Emoţiile mari ale celor mici, recent apărută la Editura Trei, în colecţia Psihologie practică pentru părinţi, răspunde la una dintre cele mai frecvente întrebări ale părinţilor, aceea de a şti cum pot fi gestionate emoţiile puternice ale copiilor. Mai ales în situaţii asociate cu comportamente provocatoare care necesită luarea unor decizii legate de menţinerea unei limite versus diminuarea aşteptărilor.
Alyssa Blask Campbell şi Lauren Elizabeth Stauble, autoarele cărţii Emoţiile mari ale celor mici, s-au cunoscut în calitate de educatoare la aceeaşi grădiniţă, Alyssa fiind educatoare de bebeluşi, iar Lauren de preşcolari. „Ne-am observat reciproc în timp ce predam şi am recunoscut una la cealaltă un lucru familiar: nu ne era frică de emoţiile sau de comportamentele provocatoare ale copiilor”. Pornind de la educaţia formală în dezvoltarea copilului şi educaţia timpurie, de la experienţa practică de 31 de ani în lucrul cu copiii, dar mai ales de la experienţele personale trăite din copilărie până la maturitate, cele două autoare au dezvoltat şi formulat o metodă numită Procesarea colaborativă a emoţiilor (PCE), „o modalitate practică de a ne privi pe noi înşine şi pe copii printr-o lentilă diferită, bazată pe empatie, care ne permite să ne reglăm emoţional şi să răspundem cu compasiune”.
Ideea pe care se sprijină conceptul metodei şi a cărţii devenite un ghid esenţial şi empatic pentru părinţi porneşte de la trăirea şi înţelegerea emoţiilor dificile ca adulţi, de la vulnerabilizarea în faţa lor, mai degrabă decât evitarea sau negarea acestora. Astfel, se creează un context conţinător inclusiv pentru emoţiile celor mici. „Scopul acestei cărţi şi acestei metode nu este perfecţiunea, ci mai degrabă creşterea. Creşterea implică vulnerabilitate, dezordine emoţională şi greşeli. Greşelile dumneavoastră sunt aici binevenite”, afirmă cele două autoare care împărtăşesc pe parcursul cărţii poveşti de dezvoltare personală din propriul trecut şi din modelul educaţiei cu care au crescut, alături de conştientizări şi reflecţii care au creat conexiuni importante despre această nouă şi unică abordare, „care să se refere la noi la fel de mult, dacă nu chiar mai mult decât la copii.”
Comunicat publicat şi furnizat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=20642
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil | completa