„Ce anume face ca unele familii să prospere în ciuda obstacolelor uriaşe, iar altele să se destrame?”, „Ce indicii anunţă dizolvarea unei familii?”, „De ce ne exasperează familiile noastre?” şi, poate cea mai importantă dintre toate, „Cum pot fi vindecate rănile emoţionale în relaţiile familiale” sunt doar câteva dintre întrebările care stau la baza cărţii Fiecare familie are o poveste. Cum moştenim dragostea şi pierderea, recent apărută la Editura Trei, în colecţia Psihologia pentru Toţi. Şi la care răspunde psihoterapeuta Julia Samuel prin prezentarea poveştilor de viaţă, a provocărilor emoţionale şi a tipurilor de relaţionări disfuncţionale din 8 familii venite în cabinetul său de psihoterapie. „Această carte îşi propune să exploreze aceste întrebări şi să ajute la înţelegerea lor profundă. Nu este o carte despre cum să creştem familii perfecte. Ele nu există. Familiile funcţionează după un întreg spectru de disfuncţionalităţi şi factori de stres interni şi externi. În schimb, această carte spune povestea a opt familii care se confruntă cu propriile provocări, pe care le‑am urmărit de‑a lungul mai multor generaţii.”
Prin explorarea acestora, cititorii pot înţelege modul în care factorii de stres nerezolvaţi se pot transmite mai departe şi pot intensifica presiunile cotidiene pentru generaţia următoare. „Cu toţii purtăm amprenta genetică a familiei noastre, ea face parte din noi, din amintirile noastre şi inconştientul nostru. Nu o putem părăsi niciodată, aşa cum putem părăsi un partener sau o relaţie de prietenie. Atunci când emoţiile sunt blocate, apar disfuncţiile. În familii, disfuncţia poate fi transmisă de la o generaţie la alta, deoarece copiii o văd în comportamentul părinţilor şi o vor reflecta apoi, la rândul lor, în propriul lor comportament de adulţi, şi astfel ciclul se repetă.”
Comunicat furnizat si asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17511