Inovaţia în agricultură prin tehnologii de editare genomică
Autor: Jean Ionescu, Country Leader România şi Republica Moldova
Pe măsură ce populaţia lumii este în continuă creştere, producătorii de alimente caută inovaţii pentru a hrăni mai mulţi oameni şi animale pe mai puţine hectare de teren şi într-un mod mai sustenabil. Potrivit raportului Sisteme Alimentare Sustenabile, un studiu susţinut de compania Corteva Agriscience şi realizat de Longitude, o companie a Financial Times, 56% dintre consumatorii europeni afirmă că vor cere alimente produse în mod durabil, iar 42% dintre fermieri şi-au schimbat deja planificarea agricolă pentru a se alinia la aşteptările consumatorilor.
Pe măsură ce fermierii încearcă să îmbunătăţească nivelul de calitate şi randament al culturilor, ei cred din ce în ce mai mult că inovaţia în materie de editare genomică are multe de oferit, iar aceste tehnici contribuie la sănătatea consumatorilor şi a mediului. Raportul relevă că 63% dintre fermierii europeni intenţionează să utilizeze noi tehnologii de editare genomică a plantelor în următorii cinci ani, îmbunătăţirea valorii nutriţionale a culturilor şi eliminarea alergenilor fiind priorităţile cel mai frecvent citate. În rândul consumatorilor, mai mult de jumătate (53%) declară că există posibilitatea să accepte aceste tehnici, dacă astfel vor putea cumpăra alimente produse în mod sustenabil. Îmbunătăţirile în materie de sănătate şi sustenabilitate sunt considerate în general ca fiind mai importante în climatul social actual. Pe lângă cei 24% dintre agricultori care consideră că valoarea nutritivă sporită a culturilor este cel mai mare beneficiu al noilor tehnici de editare genomică la plante, 17% sunt entuziasmaţi de potenţialul de reducere a risipei alimentare, iar 15% citează nevoia redusă de combatere a dăunătorilor.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Corteva Crop Solutions ROM S.R.L.
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=18441