Mâncarea stradală, din Bagdadul secolului al 9-lea până în Los Angeles-ul zilelor noastre

Publicat: 06 09. 2021, 13:39
Actualizat: 06 09. 2021, 13:41

​„O cale spre inima unui oraş este prin stomacul lui”, observă istoricul britanic Ben Wilson în Metropolis, volum publicat de Editura Trei. Tonetele cu mâncare sunt astăzi un element obişnuit în spaţiul citadin. În toate metropolele lumii mâncarea vândută pe stradă spune povestea oraşului. Vorbeşte într-o simfonie de arome despre specificul unei civilizaţii, despre evenimente istorice transpuse în feluri de mâncare sau despre relaţionarea dintre diferite popoare. „Istoria mâncării vândute pe stradă este o istorie a oraşului însuşi” spune Ben Wilson, care surprinde în Metropolis, printre multe alte aspecte şi modul cum mâncarea stradală îşi pune amprenta pe dezvoltarea metropolelor.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR

Citeşte comunicatul în întregime la adresa: http://comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15355