Care sunt sursele mitologiei? Cum acţionează miturile din diferite culturi asupra noastră, fie în mod conştient, fie inconştient, în prezent? Care sunt cele mai influente simboluri, credinţe şi figuri mitologice apărute şi păstrare de-a lungul istoriei omenirii, încă de la dezvoltarea primelor aşezări şi până în epoca modernă? La toate aceste întrebări şi la multe altele în plus răspunde unul dintre cei importanţi autori de mitologie comparată şi profesor de literatură, Joseph Campbell, într-o colecţie amplă, alcătuită din patru volume.
Monumentala lucrare a scriitorului american, publicată între 1959 şi 1968, „Măştile Zeului” cuprinde mitologia din întreaga lume, din antichitate şi până în zilele noastre. În timp ce „Eroul cu o mie de chipuri” (The Hero with a Thousand Faces) o altă lucrare importantă a sa, apărută cu 10 ani înainte de seria prezentă, are la bază surse de inspiraţie preponderent din domeniul psihologiei, cărţile „Măştile Zeului” împletesc aceste influenţe cu informaţii referitoare la cercetări din antropologie, istorie şi arheologie. „Măştile Zeului este cea mai cuprinzătoare şi cea mai imaginativă lucrare pe care o avem despre un subiect care mai devreme sau mai târziu trebuie să atragă atenţia fiecărui cititor serios”, apreciază publicaţia The New York Times această colecţie tematică al cărei prim volum, „Mitologia primitivă”, a fost publicat în premieră în România, la Editura Trei în această lună.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=16240