Parcul eolian Frumuşiţa de 66 MW dezvoltat de Eurowind Energy a primit autorizaţia de construire

Parcul eolian Frumuşiţa de 66 MW dezvoltat de Eurowind Energy a primit autorizaţia de construire

Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte eoliene, solare şi hibride, Eurowind Energy, anunţă obţinerea autorizaţiei de construire pentru parcul eolian Frumuşiţa din judeţul Galaţi. Parcul eolian va integra un total de 11 turbine eoliene şi va alimenta cu energie verde un total de 62.000 gospodării, urmând să devină operaţional la finalul anului 2026.

Societatea EWE FRUMUŞIŢA S.R.L, operată de grupul danez Eurowind Energy, a primit în decursul lunii mai autorizaţia de construire, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991, împuternicind executarea lucrărilor de construire pentru parcul eolian Frumuşiţa. Acesta va avea o capacitate instalată de 66 MW şi face parte din strategia companiei Eurowind Energy de a investi în dezvoltarea capacităţilor energetice regenerabile în România. Cu un portofoliu de proiecte energetice aflate în diverse stadii de dezvoltare, însumând o capacitate de peste 4.000 MW la nivel naţional, Eurowind continuă să îşi reconfirme poziţia de important jucător în domeniul energiei verzi.

„Suntem încântaţi să anunţăm că am obţinut autorizaţia de construire pentru parcul eolian Frumuşiţa, un proiect important pentru creşterea capacităţii noastre de energie regenerabilă. Parte din portofoliul nostru de proiecte energetice în dezvoltare, parcul eolian din judeţul Galaţi va contribui semnificativ la obiectivele noastre de sustenabilitate şi la reducerea emisiilor de carbon. Până la finalul anului 2025, autorizaţiile de construire acordate proiectelor Eurowind Energy din România vor acoperi 450 MW, sprijinind astfel diminuarea problemelor de mediu la nivel global şi dezvoltarea unor comunităţi locale. Planul strategic al companiei pe plan local vizează construirea proiectelor clasice on-grid, pregătirea soluţiilor de stocare, hibridizare şi stabilirea unor centre energetice de amploare.” a declarat Adrian Dobre, Country Manager România în cadrul Eurowind Energy.

 

Comunicat furnizat si asumat de LION COMMUNICATION SERVICES

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19656

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici