Flip, tânăra companie românească ce încurajează economia circulară prin recondiţionarea telefoanelor pe care le reintroduc pe piaţă ca noi, oferă informaţii despre primii 3 ani de activitate. În tot acest timp, impactul pozitiv pe care modelul de business îl aduce mediului înconjurător, dar şi mediului de afaceri şi publicului larg au susţinut misiunea companiei. Conform datelor Flip, un smartphone recondiţionat reduce cu 63%, în medie, consumul de CO2 asociat cu producerea de telefoane noi. Prin activitatea sa, start-up-ul românesc a contribuit, până acum, la salvarea a 3188 de tone de CO2, echivalentul potenţialului de compensare a carbonului a 4 păduri de dimensiunea Parcului Herăstrău.
Primii ani ai unui business circular de succes
În cei 3 ani de activitate ai companiei, peste 210.000 de clienţi unici au apelat la serviciile lor pentru a cumpăra sau a vinde telefoane, iar 9 din 10 consumatori recomandă Flip. Compania are în prezent peste 160 de angajaţi, iar în anul 2022 s-a extins şi pe două pieţe din regiune. Pe lângă opţiunea de vânzare a telefoanelor prin platformă, Flip colaborează şi cu mari retaileri de electronice din ţară (Flanco, eMAG, Samsung, Huawei) pentru a oferi consumatorilor serviciul de buyback chiar în locaţiile acestora, utilizând o aplicaţie dedicată, Flip BuyBack. Prin aceste servicii contribuie la atenuarea cantităţii de e-waste generată de telefoanele care nu mai sunt utilizate, Flip devenind cel mai mare furnizor de buyback din ţară. În prezent, este cea mai mare companie care recondiţionează şi vinde telefoane recondiţionate pe piaţa din România.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Conan Public Affairs
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17420